33.2 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Les llistes de música en valencià elaborades per l’Ajuntament acumulen 3.610 seguidors, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Les llistes de música en valencià elaborades per l’Ajuntament acumulen 3.610 seguidors, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies

  Les més populars són “Festa en valencià”, “Cançons infantils en valencià” i “Relax i calma en valencià”; la més recent és “Estiu en valencià”

  • Les llistes de música es poden escoltar a través d’Spotify i Youtube

  10/08/2021

  Les 37 llistes de música en valencià elaborades pel Gabinet de Normalització Lingüística municipal i publicades en Spotify i Youtube acumulen 3.610 seguidors, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies. La més popular, amb 309 “m’agrada”, és l’anomenada “Festa en valencià”, la qual inclou 66 temes de diferents ritmes i estils “per moure el cos i eixir-se’n de la rutina”. La seguix “Cançons infantils en valencià”, un repertori per als més menuts amb 101 composicions tradicionals i actuals, que compta amb 244 simpatitzants. En tercer lloc, “Relax i calma en valencià” oferix 59 composicions per a moments de tranquil·litat i té 233 seguidors. La llista més recent és “Estiu en valencià” per gaudir-ne a la platja, a la piscina o en el lloc de vacances.

   

  La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha posat en valor la iniciativa del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) per a fomentar l’ús i la normalització del valencià a través “del que probablement és el repertori més gran de llistes de música en valencià publicat fins al moment”. El projecte té tres tipus de compilacions: per gèneres, per moments i per temàtica. En el primer cas, hi ha 24 llistes dels gèneres musicals més diversos: de la música urbana (indiereggaetonhip-hop, trap, electrònica, rap…) als més tradicionals (folk, cançó d’arrel, cançó d’autor…), passant per la majoria de subgèneres del rock i del pop i altres gèneres d’origen afroamericà com el jazz, el soul, el rock-and-roll, l’ska, el reggae i els ritmes llatins.

  D’altra banda, les llistes per moments, que van nàixer a l’inici del confinament, són set recopilacions que connecten les cançons amb diferents moments del dia: per a despertar, per a pujar l’ànim, per a cuinar, per a fer esport, per a relaxar-se i trobar la calma, per a celebrar i ballar, i per a cantar. Les temàtiques, al seu torn, agrupen cinc llistes: la del 8M (de temàtica feminista), Orgull valencià (de temàtica LGTBI), la de nadales, la de cançons infantils i, l’última a incorporar-se’n, “Estiu en valencià”.

  Tot això es completa amb un recull de novetats que s’actualitza periòdicament. En total, “són 37 llistes, 2.359 cançons i més de 138 hores de melodies que demostren la vitalitat de la música cantada en valencià i que volem acostar a tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat, tant si ja les coneixen com si encara tenen per descobrir eixe món tan meravellós”, ha assenyalat Luisa Notario. A més, el GNL està obert a suggeriments, de manera que qualsevol persona que vulga afegir una cançó pot fer arribar la seua proposta enviant un correu electrònic a musicavalencia@valencia.es.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos