26.4 C
Valencia
viernes, 21 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Urbanisme invertix un milió d’euros en la primera fase del projecte d’entorns escolars segurs

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Urbanisme invertix un milió d’euros en la primera fase del projecte d’entorns escolars segurs

  Abans d’acabar l’any 15 col·legis disposaran “d’espais-matalàs” perquè els xiquets i els seus familiars realitzen les entrades i eixides de manera segura

  • «Espai-matalàs» creat al col·legi Rodríguez Fornos

  09/08/2021

  L’Ajuntament ha invertit prop d’un milió d’euros en la primera fase del projecte d’entorns escolars segurs del qual es beneficiaran 15 col·legis abans de finalitzar l’any. La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana té previst redactar un pla, amb la participació dels centres educatius, per establir les actuacions a realitzar fins completar el total d’entorns escolars de la ciutat, de manera que “els xiquets tinguen un espai més segur a l’eixida del col·legi i siga també un lloc de trobada per als familiars que els acompanyen”. Ho ha explicat l’alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, en representació de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, durant la visita a les obres de l’entorn del col·legi Rodríguez Fornos, a Safranar. La regidora ha destacat que “hem recuperat en cinc anys més de 122.000 metres quadrats per a la ciutadania, la qual cosa equival a 17 camps de futbol”.

   

  “La creació d’espais-matalàs afavorix la qualitat de l’entorn on passen gran part del dia els més menuts. Que l’exterior de les escoles siga el més paregut a una plaça on el trànsit siga pràcticament inexistent és un objectiu que ens hem marcat des de l’Ajuntament per aconseguir estos objectius”, ha explicat Pilar Bernabé, per a qui “això inclou no només la seguretat viària, sinó el dret a respirar un aire net i sense contaminació acústica”. Segons la regidora, “la pandèmia fa que hàgem d’accelerar estes transformacions urbanes perquè, a més, l’alumnat i els familiars que els acompanyen puguen realitzar les entrades i eixides dels centres educatius complint les mesures de seguretat necessàries”.

  La primera fase d’actuacions del projecte d’entorns escolars segurs impulsat des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana compta amb un pressupost de vora un milió d’euros. Fins al moment s’han realitzat intervencions en diversos col·legis amb una inversió de més de 180.000 euros, i “es continua treballant per atendre totes les peticions rebudes per part dels consells escolars, estudiant cadascuna d’elles per donar la millor solució adaptada a cada situació”, tal com ha apuntat l’edil. Abans que finalitze l’any 15 col·legis de la ciutat comptaran amb estos “espais-matalàs” i, després de l’estiu, està prevista la redacció d’un pla per establir, mitjançant la participació dels centres, les actuacions a realitzar en cadascun d’ells.

  “Este pla serà el full de ruta per als pròxims anys, fins completar el total d’entorns escolars de la ciutat”, ha indicat Bernabé. A més, l’alcaldessa en funcions ha assenyalat que “les actuacions realitzades a través d’urbanisme tàctic s’aniran consolidant amb el temps, duent a terme les obres pertinents, que podran fins i tot ampliar l’entorn si després de l’experiència temporal es considera necessari”. “Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana estem duent a terme una labor molt important de recuperació d’espai públic en tota la ciutat”, ha conclòs Pilar Bernabé. “Hem recuperat en cinc anys més de 122.000 metres quadrats per a la ciutadania, la qual cosa equival a 17 camps de futbol. I ho hem fet no sols en els espais més emblemàtics de la ciutat, sinó també en els barris”.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos