22.1 C
Valencia
viernes, 21 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament reforça la campanya d’informació per aplicar la recollida de residus amb plataforma mòbil en Ciutat Vella Nord

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament reforça la campanya d’informació per aplicar la recollida de residus amb plataforma mòbil en Ciutat Vella Nord

  El veïnat rep per carta els horaris, condicions i característiques d’este sistema pioner a València que es posarà en marxa a partir del 14 de setembre i que suposa l’eliminació dels contenidors

  • Imatge de la campanya informativa

  10/08/2021

  La Regidoria d’Ecologia Urbana ha reforçat a Ciutat Vella Nord la campanya d’informació per implantar el nou sistema de recollida de residus amb plataforma mòbil per als domicilis particulars. Este dimecres dia 11 començaran a enviar-se cartes al veïnat d’esta àrea de la ciutat per explicar-los els horaris, les condicions i les característiques del nou model que substituirà els contenidors per plataformes mòbils i que es posarà en marxa a partir del 14 de setembre. A més, el 8 de setembre tornaran les carpes informatives al carrer, on es podran resoldre tots els dubtes sobre el servici. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat que “el que pretenem és que tot el veïnat de la zona tinga molt clar com serà el nou sistema de recollida de residus al nord de Ciutat Vella”.

   

  Sergi Campillo ha destacat que “la informació és una de les claus de l’èxit d’este nou sistema”, ja que “com tot canvi en la recollida de residus, la part més crítica és que tot el món tinga la informació adequada, sobretot quan es retiren els contenidors actuals de la via pública per instal·lar plataformes que estaran operatives només en una franja horària”. Així, el procés d’informació als veïns i veïnes s’ha intensificat amb l’enviament de cartes on es detalla en què consistix la nova política d’arreplega de residus domèstics. A açò cal afegir la instal·lació de carpes informatives al carrer a partir del 8 de setembre i la campanya porta a porta en cada domicili i comerç afectats durant la qual quatre educadors ambientals han recorregut el barri durant 24 dies dels mesos de juny i juliol. Igualment es repartiran atifells per afavorir el reciclatge com poalets o bosses compostables per recollir la matèria orgànica a casa, es col·locaran adhesius i cartells informatius a les finques de propietaris i s’instal·laran monòlits al costat de les plataformes.

  Amb el nou sistema de recollida de residus al nord del districte de Ciutat Urbana s’eliminen els contenidors d’esta part de la ciutat, mentre que l’arreplega de residus es fa porta a porta per a comerços i restaurants, la qual ja ha començat a aplicar-se, i amb plataforma mòbil per als domicilis particulars, a partir del 14 de setembre. Este model, implantat en altres ciutats com Palma, és pioner a València i permet incrementar la separació de residus, disminuir la contaminació acústica, millorar el paisatge urbà i facilitar la maniobrabilitat dels vehicles de transport.

   

  Funcionament del sistema

   

  El nou sistema de recollida de residus comportarà la retirada de 43 contenidors grisos de la fracció resta, 20 contenidors grocs d’envasos, 14 de paper i cartró i tres de vidre, i la seua substitució per 15 plataformes mòbils, que arreplegaran estos residus i afegiran també la recollida de piles, oli i fem orgànic, que per primera vegada s’implanta parcialment al districte de Ciutat Vella.

  Les 15 plataformes mòbils estaran disponibles de 19 a 23 hores tots els dies en les ubicacions del carrer de Nàquera, plaça dels Cecs, carrer de Samaniego 5 i 22, plaça de Nules-Comte d’Almodóvar, plaça dels Crespins, carrer dels Trinitaris, plaça de Sant Esteve, carrer de la Concòrdia, carrer de la Mare Vella, plaça de l’Àngel, carrer de la Vall de Crist-els Serrans, plaça de la Santa Creu, plaça de l’Arbre-Sant Tomàs i carrer del Pare d’Òrfens-Damià Forment.

  Les plataformes mòbils estaran disponibles en el tram horari comprés entre les 19 i les 23 hores per a la recollida de residus dels domicilis particulars i s’instal·laran i retiraran cada dia amb tractors elèctrics que no fan soroll i que resulten fàcilment maniobrables pels carrers més estrets del districte de Ciutat Vella. Per la seua banda, els comerços i restaurants disposen de recollida porta a porta de totes les seues deixalles, paper, cartró, vidre i fracció resta i, per tant, no han de fer servir les plataformes per dipositar els seus residus, ja que les saturarien fàcilment fent impossible el seu ús pel veïnat.

  En total, la posada en marxa del nou sistema afecta uns 4000 veïns i veïnes de la zona nord dels barris del Carme, la Seu, la Xerea, i també els comerços, botigues i restaurants de l’àrea.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos