14.9 C
Valencia
jueves, 9 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    El Centre del Carme reivindica la protecció de les abelles amb un ‘showcooking’ de la xef María José Martínez

    Otras noticias

    [ad_1]

    El Centre del Carme reivindica la protecció de les abelles amb un

    – La xef María José Martínez (Lienzo) oferirà un ‘showcooking’ i una xarrada sobre la importància de les abelles prenent com a inspiració la intervenció d’Onur en ‘Emergency on Planet Earth’
    – El Centre del Carme s’uneix a la segona edició de FestIN, festival gastroartístic de València, a través de la mostra efímera de catorze artistes urbans ‘Emergency on Planet Earth’

    El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) marida la creació artística i gastronòmica contemporània amb la lluita contra l’emergència climàtica a través del Festival d’Art & Gastronomia de València 2022, FestIN. El públic podrà conéixer, de primera mà, l’elaboració de plats d’alta cuina sostenible mentrestant es consciencia sobre l’impacte de l’acció humana en el planeta amb ‘Emergency on Planet Earth’ i dos xefs d’alta cuina: María José Martínez i Luis Valls.

    El CCCC renova la seua col·laboració en aquesta segona edició, que comença en la Sala Ferreres-Goerlich amb la xef del restaurant Lienzo, María José Martínez. Així ho han presentat la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós; el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont; el regidor de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València, Emiliano García; la mateixa xef i el fotògraf Raúl Belinchón.

    La directora general de Canvi Climàtic ha destacat la iniciativa que enllaça amb l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’ ampliant les expressions sobre el canvi climàtic, que en aquest cas uneixen instal·lacions artístiques i cuina. «Des de la Conselleria hem col·laborat amb l’exposició, que introdueix un nou component d’experiència immersiva a través de FestIN i de la taula de debat sobre la pèrdua de biodiversitat i la responsabilitat de l’activitat humana en el medi natural», ha assenyalat Monrós.

    Per la seua banda, Pérez Pont ha explicat: «Ens unim per a visibilitzar la creació artística des del món de la gastronomia, però també per a sumar forces en la nostra lluita contra el canvi climàtic. Les dues propostes que oferim al públic evidencien l’impacte dels principals problemes mediambientals en la nostra alimentació, però també com podem protegir les nostres espècies, oceans o horta apostant pels productes de proximitat».

    En aquest sentit, Emiliano García ha destacat que «FestIN és un festival que entén la gastronomia com una disciplina artística més, i que proposa experiències úniques i irrepetibles per a disfrutar l’art també a través del sentit del gust. Ens complau enormement que, en el marc d’aquest treball creatiu que han fet conjuntament diverses entitats culturals i gastronòmiques, una de les iniciatives s’haja centrat en el canvi climàtic. Perquè, sens dubte, és un repte que hem d’afrontar tots junts: des de la conscienciació fins a l’acció».

    ‘La grandesa del minúscul: l’abella’

    María José Martínez, del restaurant Lienzo -1 estrela Michelin i un Sol Repsol-, ofereix aquest divendres un showcooking i una xarrada per a sensibilitzar sobre la importància de les abelles, víctimes en la intervenció de l’artista urbà Onur sobre calfament global en l’exposició. Sota el títol ‘La grandesa del minúscul: l’abella’, Martínez participa per primera vegada en FestIN juntament amb el fotògraf Raúl Belinchón.

    «Lienzo és un reflex de la meua inquietud per l’esdevindre de l’equilibri en el món i per la necessitat que cada persona, des del seu camp d’acció, s’esforce a protegir la singularitat dels ecosistemes. La col·laboració amb Raúl naix de la necessitat de plasmar, des de l’art, el nostre treball entorn de l’ecologia i la sostenibilitat, que és transversal en tot el nostre projecte», conta la xef.

    «En Lienzo col·laborem estretament amb la recuperació de la flora mel·lífera de València per a impulsar l’apicultura urbana, i emprem la mel d’aquests ruscos en els nostres plats; som l’únic restaurant valencià que cuina amb corders de raça guirra, l’única raça autòctona de la Comunitat Valenciana; usem arròs ecològic de l’Albufera, un cultiu fonamental per a la supervivència de les zones humides i les seues aus, i un llarg etcètera d’accions que, gràcies a l’enfocament de Raúl, ens permetran plasmar i conéixer, amb una perspectiva artística i sensible, aquestes xicotetes històries darrere dels productes amb què treballem», hi ha afegit.

    Amb la mel que recupera del seu projecte de protecció de flora mel·lífera, María José prepara plats únics, com unes postres amb mel urbana, timó i llima, o un caneló amb formatge 4 Picos. Tot el seu treball entorn dels ruscos de la ciutat de València i la seua passió per les abelles quedarà reflectit en el taller que ha preparat en el context de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’ en el CCCC per a FestIN, que se celebra a les 19.00 hores d’aquest divendres 1 d’abril.

    FestIN és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de Visit Valencia, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València, així com amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), mitjançant el Centre del Carme Cultura Contemporània. En el CCCC, el públic podrà participar en la trobada amb Martínez, però també en el showcooking i la xarrada de Luis Valls, xef del restaurant El Poblet -dues estreles Michelin-, el pròxim 8 d’abril.

    Les dues propostes d’aquest espai són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia fins a completar la disponibilitat de places, a través de la pàgina web del CMCV. Els dos xefs connecten els seus plats amb una de les exposicions més ambicioses del CCCC en la seua programació de 2022: ‘Emergency on Planet Earth’, una mostra efímera d’art urbà comissariada per Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont, sobre els dotze problemes mediambientals més importants, en la qual intervenen catorze artistes urbans: Onur, Xelon, Lidia Cao, Doa Oa, Nayra López, Reskate, Spencer Tunick, Vinz Feel Free, Barbiturikills, Will Coles, Biancoshock, Marina Capdevila, Deih i Li-Hill.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos