33.2 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  València redueix a la quarta part la presència de coronavirus en aigües residuals a l’agost

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  València redueix a la quarta part la presència de coronavirus en aigües residuals a l’agost

  Elisa Valía sosté que “és clau arribar a la setmana de Falles amb les millors dades possibles de contagi davant el previsible augment de la mobilitat al setembre”

  • Anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus a la ciutat de València

  20/08/2021

  Els tres mesuraments del mes d’agost detecten una gradual disminució en la presència del virus en les aigües residuals de la ciutat, en passar del 151 milions d’UG per litre del 27 de juliol als 35 milions d’esta mateixa mesura d’unitats del 17 d’agost.

   

  La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valia, ha manifestat que les anàlisis en aigües residuals per a la detecció de coronavirus a la ciutat de València, que es realitzen des del principi de la pandèmia des de l’Ajuntament de València a través del conveni amb Global Omnium, han detectat durant el mes d’agost “una disminució dràstica del virus a la ciutat”.

  La disminució en els registres ha sigut progressiva durant els tres mesuraments realitzades en el que portem del mes d’agost. Així, el 3 d’agost es van reduir des dels 151 a 76 milions d’UG per litre, la meitat en tan sols 7 dies, el 10 d’agost van ser 42 milions d’UG per litre i en l’actual setmana s’han registrat 35 milions d’UG per litre.

  Per a la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, “la tendència d’agost de la presència de coronavirus en les aigües residuals a València és molt positiva perquè hem aconseguit disminuir a la quarta part els nivells detectats a la fi del mes de juliol, fruit de les restriccions, de la conscienciació de la ciutadania, i també de la menor mobilitat a la ciutat durant aquestes setmanes d’estiu”.

  Valía ha assegurat que “les dades són doblement positius perquè ens acostem a la setmana de Falles, que se celebrarà a partir de l’1 de setembre, en la qual existirà una major mobilitat de la ciutadania i suposa un repte en la tasca de contenció dels contagis i el control de la situació de la pandèmia a la ciutat”.

  La regidora ha afirmat que “és important que arribem a la primera setmana de setembre amb les millors dades possibles quant a contagis i ingressats en hospitals i que la situació del virus a la ciutat estiga molt controlada. Encara que les Falles tindran unes restriccions importants per a garantir la contenció de l’expansió del virus, és evident que va existir una major mobilitat als nostres carrers i pot produir algun efecte”.

  Elisa Valía ha recordat que, “malgrat estes bones dades el mes d’agost a València hem de mantindre la màxima precaució, complir amb les restriccions de seguretat i recomanacions sanitàries i minimitzar els contactes i la mobilitat tot el possible, per a entre tots poder contribuir a disminuir el contagi del virus i l’eixida a la pandèmia sanitària que vivim”.

   

  Barris amb major presència

   

  Les zones de València amb major presència de coronavirus en aigües residuals durant la primera meitat del mes d’agost són una part de Poblats Marítims, Algirós, Campanar, Extramurs, Jesús, Patraix i Malilla. En el cas d’este últim sector, amb major incidència de tota la ciutat, les dades podrien veure’s condicionats en estar inclòs l’Hospital La Fe on existeixen ingressats per coronavirus.

  Entre les zones amb millors dades de coronavirus destaca El Palmar, que en les últimes 3 setmanes ha atorgat un valor de presència zero. En general, en Pobles del Sud on existeix un increment considerable de la població durant els mesos d’estiu, s’han registrat els valors més baixos de tota la ciutat, amb el que comparativament la situació de presència del virus és millor.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos