14.9 C
Valencia
jueves, 14 noviembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    València elabora una estratègia per a reduir i compensar les emissions de carboni de les activitats turístiques

    Otras noticias

    [ad_1]


    Tornar
    • València

    València elabora una estratègia per a reduir i compensar les emissions de carboni de les activitats turístiques

    Turisme utilitza una eina desenvolupada per Global Omnium per a calcular les emissions que es realitzen diàriament a la ciutat

    • Turistes a la ciutat de València

    19/08/2021

    València s’ha convertit en la primera ciutat del món que ha desenvolupat una mètrica per a calibrar l’impacte sobre el medi ambient de l’activitat lligada a la indústria turística. Global Omnium ha dissenyat una eina que analitza les emissions de carboni com a resultat del transport dels visitants, dels seus desplaçaments a la ciutat, de l’atenció que reben en hostaleria, dels consums que generen o de tota l’activitat relacionada amb els servicis d’allotjament que contracten.

     

    “Este instrument, pioner i que ha estat reconegut internacionalment, permetrà estimar en temps real la petjada de carboni que genera cada visitant”, segons ha informat de Turisme, Emiliano García. En sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 que ha fixat la Unió Europea, la Delegació de Turisme, secundada pels tècnics de la Fundació Visit València, ha elaborat una estratègia que persegueix reduir i compensar les emissions de carboni lligades a la indústria turística en un termini de 10 anys i aspira a aconseguir ajudes de la Unió Europea per a culminar amb èxit este projecte.

    En paraules d’Emiliano García, “València és un dels destins més segurs i saludables del món i treballa des de fa sis anys sobre un model turístic sostenible des de l’àmbit social, econòmic i mediambiental. Tenim la vista posada en la descarbonització de l’activitat turística, i ja ens hem convertit en la primera ciutat del món a certificar la petjada de carboni del turisme. De la mateixa manera hem certificat la petjada hídrica. Estos són passos necessaris que ens permet ara actuar en conseqüència”.

    Per al mesurament de la petjada de carboni, Global Omnium ha englobat l’impacte del turisme en 10 capítols que recullen tot el cicle de l’activitat turístiques: des de les emissions del viatge fins a la ciutat, passant per totes activitats d’oci, les compres i serveis públics.

     

    Destí Neutre en Carboni, projecte presentat als fons Next Generation

     

    El foment d’instal·lacions hoteleres eficients per a la seua calefacció o refrigeració; del consum de productes de proximitat en bars o restaurants amb el paral·lel impuls de l’agricultura o pesca local; o de l’ús de vehicles no contaminants són només tres de les opcions possibles per a reduir la petjada de carboni de cada visitant i estan perfectament alineades amb la transició ecològica que la Comissió Europea dibuixa com a millor escenari possible per a la recuperació econòmica.

    “El sector turístic és un dels més afectats per la pandèmia provocada pel Covid-19 que ha restringit la mobilitat a tot el món. L’impuls de l’oferta en un mercat cada vegada més competitiu, la singularitat dels destins per a atraure visitants, són dos aspectes de l’estratègia dissenyada per Visit València per a optar als fons Next Generation EU”, ha afegit Emiliano García.

    D’una banda, el projecte implica el desenvolupament d’eines que permeten la modernització i digitalització de les xicotetes i mitjanes empreses vinculades al sector turístic perquè desplega els components tecnològics necessaris per a calcular les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle; fomenta la mobilitat sostenible; i promoure una cadena de valor lligada a l’agricultura o pesca de proximitat.

    El projecte subratlla que València alberga el Parc Natural del Túria, el llac de l’Albufera i compta amb 20 quilòmetres de platges. I suggereix plans de sensibilització i promoció de bones pràctiques entre amfitrions i turistes, tant com el foment de l’ús d’allotjaments reglats que puguen ser monitorats pels gestors de l’estratègia.

    L’estimació de la despesa prevista per a culminar amb bé la iniciativa abans de 2030 supera lleugerament els quatre milions d’euros. Una de les virtuts de la iniciativa resideix en què una vegada implantada els mecanismes per a calibrar i avaluar els consums de carboni com a resultat de l’activitat turística no requereix una despesa important per al seu manteniment.

    La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, va presidir el mes de març passat l’acte simbòlic en el qual Aenor, l’organisme que acredita que una entitat s’ajusta a determinada norma, va lliurar al Palau de Congressos de València l’etiqueta que identifica l’activitat que desenvolupa l’empresa pública municipal com a neutra en petjada de carboni. L’objectiu és que totes les empreses i organismes vinculats a la indústria turística accedisquen a la mateixa etiqueta abans de 10 anys.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos