20.9 C
Valencia
domingo, 26 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’alcalde valora que “els actes fallers de setembre tanquen un cicle de forma digna i segura”

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’alcalde valora que “els actes fallers de setembre tanquen un cicle de forma digna i segura”

  Joan Ribó ha comprovat l’inici dels treballs de trasllat de les falles

  • L’alcalde ha comprovat el trasllat de les Falles des de Fira Valencia als carrers de la ciutat

  19/08/2021

  Els carrers i places de la ciutat han començat hui a rebre els monuments fallers que han estat guardats durant any i mig i que ara es cremaran dins dels actes que s’han organitzat de l’1 al 5 de setembre per tal de “tancar un cicle”. Així ho ha valorat l’alcalde de València, Joan Ribó, a les portes de Fira València on s’ha acostat per comprovar l’inici dels treballs de trasllat dels monuments fallers que haurien d’haver-se cremat el passat 19 de març de 2020 i que any i mig després es convertiran en cendra, a causa de la pandèmia del coronavirus que va obligar a suspendre-les. L’alcalde ha garantit que els actes fallers de setembre -i ha subratllat que “són actes fallers i no Falles com a tal”- “se celebraran amb totes les mesures de seguretat”. De fet, ha anunciat, una reunió de la Junta Local de Seguretat “per tal de coordinar totes les actuacions de les forces i cossos de seguretat, per atendre amb les mesures que han decretat la Conselleria de Sanitat i amb la col·laboració del col·lectiu faller”, del qual ha destacat “la seua actitud responsable i positiva”.

   

  L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Centra Fallera, Carlos Galiana, ha parlat de “la importància de tancar el cicle faller de l’any 2020 i 2021 de la forma més digna i més segura”. Pel que fa a la plantà i cremà de les falles durant la primera setmana del mes de setembre, les quals més d’un centenar han estat custodiades a un dels pavellons de Fira València i altres emmagatzemades als tallers dels artistes fallers, Joan Ribó ha explicat que “el seu trasllat als carrers de la ciutat és un indicador que acaba una fase per poder començar una altra: la de les Falles de 2022”.

  “Cal diferenciar entre Falles i actes fallers”, ha reiterat. Segons ha explicat l’alcalde “és imprescindible que es planten i es cremen i es facen tots els actes segurs per a començar un nou cicle”. “Les falles han de continuar i per això necessiten cremar-se”, ha afirmat.

  Joan Ribó ha ressaltat “la importància dels actes fallers de setembre, fonamentals per a la ciutat i per al moviment faller”, a qui ha agraït “la seua actitud exemplar, responsable i positiva, que compta coordinadors per traslladar a les seues comissions les mesures i protocols establerts per les autoritats sanitàries competents per tal de garantir que tots els actes se celebren amb seguretat”.

  “Amb este objectiu, l’Ajuntament ha convocat una reunió de la Junta Local de Seguretat que se celebrarà a finals d’agost per coordinar tots els agents implicats i complir amb la normativa autonòmica front la pandèmia”. En este marc, el regidor de Cultura Festiva Carlos Galiana ha recordat, que tal com es va acordar dimarts passat a la reunió mantinguda entre l’Ajuntament, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i representants del col·lectiu faller, i que tornarà a reunir-se dissabte 28, se celebrarà l’Ofrena i la Cremà “amb mesures especials”. Tampoc se celebraran actes multitudinaris com ara les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament o els castells de focs artificials al Jardí del Túria. “No anem donar a conèixer la ubicació de les mascletaes per evitar aglomeracions”, ha aclarit.

  Carlos Galiana ha explicat que tots els actes que es faran al carrer ja compten amb l’autorització i protocols de seguretat, i ha destacat que “l’única activitat diferent es la Cremà, que és l’acte singular que defineix la nostra festa i que també disposarà d’un estricte dispositiu de seguretat”.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos