20.7 C
Valencia
martes, 25 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Ribó convida a fer ús de l’Oficina de l’Energia de València per facilitar l’estalvi energètic i fer front a les pujades del preu de la llum

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Ribó convida a fer ús de l’Oficina de l’Energia de València per facilitar l’estalvi energètic i fer front a les pujades del preu de la llum

  L’alcalde explica que “davant la pujada del preu de la llum a Espanya, l’Ajuntament treballa perquè el dret de l’energia siga un dret bàsic per a tots els valencians i valencianes”

  • Oficina de l’Energia de València

  18/08/2021

  L’Oficina de l’Energia de València és un servici municipal gratuït que des que es va posar en marxa l’any 2019 informa i forma a la ciutadania “per canviar el model energètic actual cap a un nou més sostenible, renovable, just i democràtic”. Així ho ha recordat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha fet una crida a la ciutadania a impulsar este recurs públic que durant estos 2 anys ha atés a prop de 4.000 persones i ha facilitat als seus usuaris i usuàries un estalvi mitjà d’aproximadament 285 euros anuals en les seues factures.

   

  L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que “davant la pujada del preu de la llum a Espanya, l’Ajuntament impulsa un nou model energètic i treballa perquè el dret de l’energia siga un dret bàsic de tots els valencians i valencianes”. En este marc ha recordat que des de l’Oficina de l’Energia, gestionada per la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, “es desenvolupen diferents actuacions amb l’objectiu de reduir el consum energètic i d’optimitzar les factures de gas i electricitat de particulars i de negocis de la ciutat, així com dels edificis municipals”.

  Joan Ribó ha ressaltat que “a més de treballar per aconseguir l’eficiència energètica, l’Ajuntament treballa per a reduir la petjada de carboni amb la disminució d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. A més, estudiem mesures per introduir el dret de l’energia com un dret bàsic”.

  “L’Oficina de l’Energia ofereix un ample ventall de servicis per a tota la ciutadania, tant per aquelles persones que no arriben a pagar la seua factura de la llum, com per aquelles que volen ser pioneres de la transició energètica”, ha aclarit Joan Ribó, qui ha defés: “Volem democratitzar l’energia, garantir el seu accés a totes les persones, i contribuir per aconseguir un futur sostenible per al planeta”.

  Pel que fa a les dades, l’alcalde ha detallat que des de la creació de l’Oficina de l’Energia, han sigut milers de veïns i veïnes de València els qui ja s’han beneficiat del seu treball, bé per l’assessorament rebut per a saber llegir i interpretar les seues factures i per a reduir-les, bé a través d’informació i tallers per assolir tot un seguit d’hàbits que ajuden en el dia a dia i que ens permeten com a ciutat avançar en la transició cap a un model energètic essencial, molt més sostenible i respectuós amb el nostre entorn”. Concretament, segons les últimes dades, este servici ha informat gratuïtament unes 4.000 persones des de la seua creació.

  L’esmentada oficina, que posa a disposició de la ciutadania guies i material didàctics a la seua web https://climaienergia.com/oficina-de-l-energia/que-es-loficina/, també ajuda a les persones que volen produir la seua pròpia energia i, d’esta manera, reduir l’impacte de les pujades del preu de la llum en l’import de la seua factura. A més, impulsa projecte pioners com les comunitats energètiques.

  Per últim, l’alcalde ha subratllat que l’Oficina de l’Energia, ubicada al carrer José María Haro Salvador, manté les seus portes obertes en agost, des de les 10 fins a les 14 hores. Este recurs està en el barri de l’Illa Perduda, districte d’Algirós, molt a prop de Camins al Grau.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos