15.9 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament restaurarà el llenç “La Immaculada Concepció i els Jurats de València”

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Cultura

  L’Ajuntament restaurarà el llenç “La Immaculada Concepció i els Jurats de València”

  Glòria Tello explica que “es tracta d’una obra molt important i que en finalitzar la restauració tornarà a ser exhibida en el Museu Històric Municipal”

  • La Inmaculada Concepció i els Jurats de València, de Jeroni Jacint Espinosa

  18/08/2021

  El consistori ha tret a contractació la restauració del quadre “La Immaculada Concepció i els Jurats de la ciutat de València”, pintat per Jeroni Jacint Espinosa en l’any 1662, segons ha anunciat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, en aclarir que el valor estimat del contracte és de 70.000 € i la durada de la intervenció serà de 12 mesos.

   

  “Es tracta –ha informat- d’una de les obres d’art més important de les col·leccions pictòriques municipals i és un veritable tresor per al Museu Històric, ja que no sols és testimoni d’una advocació i, al capdavall, d’una ideologia de la qual es feia partícip la ciutat, sinó que expressa una clara manifestació de municipalisme a través dels retrats dels jurats en ell representats”.

  “L’obra està en mal estat de conservació per la seua atrafegada història, ja que ha mudat diverses vegades d’ubicació, des de la desapareguda Casa de la Ciutat, al Consolat de Mar i, finalment, al Museu Històric Municipal. Però també per les diverses i no sempre adequades intervencions que ha patit al llarg del temps. Una simple inspecció visual fa patent les nombroses llacunes i repintades de la tela, algunes dels quals es van realitzar sobre la capa original”, ha explicat Tello.

  «És procedent abordar la restauració integral del llenç, intervenció que afecta tant la consolidació del bastidor com del suport de la capa pictòrica, la neteja de pols i brutícia, la retirada de vernissos i repintades, i la consolidació general, com a pas previ a la reintegració cromàtica, que ha de ser feta per mans expertes en la matèria i amb experiència acreditada per a aconseguir que l’obra recupere la seua esplendor original», ha afegit la regidora.

  “Prèviament a la intervenció, s’han realitzat els estudis previs necessaris per a orientar el treball a realitzar. A tal efecte, l’obra roman en el Museu de Belles Arts des d’aleshores, ja que les anàlisis no es podien fer en el Museu Històric. I hi romandrà fins al final de la intervenció, perquè és precisa una sala suficientment gran per dur-les a efecte. En finalitzar, tornarà a ser exhibida en el Museu Històric Municipal”, ha detallat Glòria Tello.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos