Inicio Comunidad Valenciana Valencia Bombers realitzen cinc simulacres d’incendi al Parc Natural de l’Albufera

Bombers realitzen cinc simulacres d’incendi al Parc Natural de l’Albufera

0
Bombers realitzen cinc simulacres d’incendi al Parc Natural de l’Albufera

[ad_1]


Tornar
  • València

Bombers realitzen cinc simulacres d’incendi al Parc Natural de l’Albufera

Aarón Cano ressalta que “la prevenció i la formació són fonamentals per a donar la millor resposta possible davant una situació real”

• Simulacre d’incendi forestal del Saler

18/08/2021

“Veuen columna de fum des de la torre 1, al carrer Tallafoc Els Ferros, aproximadament en la Quadrícula 20-23. Afecta aproximadament a 100 metres de superfície. Ixen efectius del Parc del Saler, es mobilitza també el Parc Sud i Nord. Es constitueix el Lloc de Comandament Avançat al Parc del Saler”. Així comença un dels cinc simulacres reals que han realitzat recentment els Bombers i Bomberes de l’Ajuntament de València i que han implicat un total de 165 efectius, 61 vehicles, drons i voluntaris i voluntàries de l’Agrupació de Protecció Civil, tal com ha informat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha ressaltat que “la prevenció i la formació són fonamentals per a donar la millor resposta possible davant una situació real”.

 

“Com més i millor preparats estiguen els bombers i bomberes de l’Ajuntament de València, més i més ben protegit estarà el nostre Parc Natural”, ha assenyalat Aarón Cano en explicar que “cada simulacre ha posat als nostres parcs de bombers davant escenaris diferents perquè tinguen en compte totes les variables possibles que es poden produir en un parc natural tan sensible com el de l’Albufera”.

Els simulacres, que es van iniciar el passat 14 de maig han mobilitzat a quatre parcs de Bombers, el del Saler, Sud, Centre Històric i Campanar i han comptat també amb la presència in situ de membres de l’escala d’inspecció encarregats del control del simulacre per a indicar als diferents comandaments les novetats i evolució dels exercicis, mitjançant la mostra de plans en els quals se’ls han mostrat als responsables focus, avanços o flancs perquè puguen prendre les decisions que estimen oportunes.

“El simulacre és la millor oportunitat que tenim per a treballar tots els escenaris possibles, contingències i variables que puguen sorgir”, ha remarcat el regidor de Protecció Ciutadana que destaca també que la protecció del parc natural “és una de les prioritats de l’Àrea de Protecció Ciutadana com també ho és que els nostres bombers i bomberes tinguen els millors mitjans per a abordar qualsevol amenaça al parc natural i la resta de la ciutat i en aqueixes inversions, les de dotar dels millors mitjans, augmentar la plantilla i reformar tots els parcs de la ciutat treballem permanentment des del Govern del Rialto per a prestar el millor servici possible a la nostra ciutat”.

De fet, els simulacres són tan reals que contemplen aspectes com que, durant el desenvolupament d’estes, els responsables dels operatius podran rebre crides de l’organització per a anar introduint noves variables. Diverses dotacions de bombers com els vehicles UEX-15, UEX-16 i PMA, s’han desplaçat prèviament al Parc del Saler per a realitzar des d’allí la seua eixida en tots els exercicis i reduir així els temps de resposta.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí