20.9 C
Valencia
domingo, 26 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament ret homenatge a les víctimes d’Hiroshima en el 76 aniversari del llançament de la bomba atòmica

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament ret homenatge a les víctimes d’Hiroshima en el 76 aniversari del llançament de la bomba atòmica

  L’acte ha tingut lloc a les 8.15 hores, moment de l’atac nuclear, junt a l’escultura del Gegant de Sal instal·lada a la Marina de València

  • Un panell informatiu al costat del Gegant de Sal estarà disponible durant tot el dia per informar sobre la tragèdia ocorreguda a Hiroshima el 6 d’agost de 1945

  06/08/2021

  L’Ajuntament de València ha commemorat este divendres el 76 aniversari del llançament per part dels Estats Units d’una bomba atòmica contra Hiroshima, que va matar 140.000 persones. Un segon atac nuclear tres dies després sobre Nagasaki en va acabar amb la vida d’altres 70.000, va provocar la rendició de Japó i la fi de la Segona Guerra Mundial. L’acte en record de les víctimes ha tingut lloc a les 8.15 hores, moment del bombardeig, junt a l’estàtua del Gegant de Sal, obra dels artistes Joan Coderch i Javier Malavia, instal·lada a la Marina de València.

   

  El regidor Giuseppe Grezzi, en representació de la corporació, ha depositat una corona d’oliva junt al Gegant de Sal en senyal de respecte a les víctimes i als supervivents de la bomba, que durant generacions han patit malalties i l’estigma social pels efectes de la radiació. L’edil ha estat acompanyat del director adjunt de la Marina de València, Evarist Casselles, i l’escultor Javier Malavia. Grezzi ha expressat que “des de l’Ajuntament de València hem volgut retre un tribut i un record emocionat”, així com condemnar “la barbàrie de la guerra”, i ha qualificat el Gegant de Sal com “una mena de crit d’esperança a la humanitat perquè no es tornen a repetir fets com estos”. “En la societat ha de prevaler el diàleg, ha de prevaler la pau, i no s’ha d’arribar a l’extrem d’allò que va passar en eixa gran tragèdia que va ser la Segona Guerra Mundial i totes les guerres que encara tenim presents al món”, ha subratllat. 

  Per la seua part, Evarist Casselles, ha posat en valor “la intervenció que han realitzat els autors a propòsit d’una figura que representa amb tanta força allò que tots desitgem, que és la pau en el món, precisament en un dia com hui”. L’estàtua del Gegant de Sal es troba a la rotonda de las banderes de La Marina de València i s’inspira en una dansa japonesa anomenada Butoh, una forma de ball erràtic que van presentar fa ja més de sis dècades els ballarins Tatsumi Hijikata i Kazuo Ohno. Els artistes han volgut representar les terribles conseqüències de la bomba atòmica amb la imatge dels seus cossos arrossegant-se després de l’explosió.

  L’escultor Javier Malavia ha apuntat que el Gegant de Sal és un missatge de la resiliència humana davant tragèdies com la d’Hiroshima i Nagasaki. “Té molt a vore amb el renaixement de les persones després d’una situació tan crítica, pensant que hem de recordar eixos moments i eixes errades i saber eixir d’elles”. Un panell informatiu al costat de la figura estarà disponible tot el dia per informar d’allò que va ocórrer el 6 d’agost de 1945 a la ciutat nipona d’Hiroshima.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos