27.3 C
Valencia
martes, 16 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament recorda a les persones majors les recomanacions sanitàries davant l’onada de calor

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament recorda a les persones majors les recomanacions sanitàries davant l’onada de calor

  Beure abundant aigua, evitar eixir en les hores centrals del dia i mantindre la casa fresca són alguns consells per fer front a les altes temperatures

  • Si cal eixir de casa per fer encàrrecs o tasques com fer la compra, és millor optar per les primeres hores del dia

  12/08/2021

  L’Ajuntament de València recorda a les persones majors seguir les recomanacions sanitàries per fer front a l’onada de calor. Beure abundant aigua, evitar eixir en les hores centrals del dia i mantindre la casa fresca són alguns dels consells per evitar episodis de colps de calor o insolacions, entre altres conseqüències. La regidora d’Envelliment Actiu i alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, ha assenyalat que “les altes temperatures no afecten a tot el món per igual i poden ser especialment perilloses per als col·lectius més vulnerables, com el de les persones majors”. D’ahí que “posem l’accent en les pautes que han de seguir davant la previsió de temperatures extremes”.

   

  Beure abundant líquid, preferentment aigua o infusions, és un dels consells per suportar l’ascens de les temperatures general i progressiu que es prolongarà previsiblement fins dilluns que ve o dimarts. La regidora Pilar Bernabé ha destacat que el principal problema de l’onada de calor és la deshidratació que provoca en el cos i els efectes són més nocius per a les persones majors, que tenen menys reserves hídriques”. Per evitar riscos, s’ha de beure abans d’arribar a tindre set i de forma continuada. L’Ajuntament també incidix en la ingesta de menjars lleugers, com ara ensalades, verdures i fruites, que ajuden a recuperar les sals perdudes per la suor i que tenen alt contingut en vitamines, hidrats i aigua.

  Així mateix, és important mantindre la casa fresca tancant les finestres, baixant les persianes i tendals sempre que siga possible durant el dia, i ventilant a la nit. D’altra banda, cal evitar eixir al carrer en les hores centrals del dia, en què la temperatura ambiental és molt alta. Cal evitar la franja entre les 12 i les 20 hores. Si resulta necessari fer encàrrecs o tasques com fer la compra, és millor optar per les primeres hores del dia. En qualsevol cas, és convenient utilitzar roba de colors clars, folgada i lleugera per deixar transpirar i mantindre el cos més fresc, a més de protegir-se del sol caminant a l’ombra i amb gorres o barrets i ulleres fosques.

  Davant l’aparició de símptomes que puguen ser provocats per les altes temperatures, com la sequedat, pell enrogida, pols accelerat, mal de cap, mareig o confusió, per exemple, s’ha de sol·licitar assistència mèdica.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos