20.3 C
Valencia
miércoles, 18 septiembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    L’Ajuntament realitza treballs de conservació de les 24 figueres australianes, el arbres més grans de la ciutat, durant l’estiu

    Otras noticias

    [ad_1]

    L’Ajuntament, a través del servici de Jardineria Sostenible, està realitzant durant els mesos d’estiu treballs de conservació de les 24 figueres australianes, els arbres més grans de la ciutat, que formen part del patrimoni arbori municipal de València. Es tracta dels exemplars monumentals de Ficus macrophylla emplaçats al Parterre, la Glorieta o l’Albereda. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que l’objectiu és “garantir la salut d’uns exemplars gegantins que ens oferixen un enorme ventall de servicis, materials i immaterials, milloren la nostra qualitat de vida i són també la base de la infraestructura verda urbana, l’actiu més valuós que tenim davant l’amenaça del canvi climàtic”.

    Els treballs consistixen en la inspecció i poda selectiva, la revisió de l’estructura arbòria i altres accions per reduir el risc de ruptura de branques. Segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, les figueres australianes “són arbres que es desenvolupen amb relativa rapidesa, arriben a assolir gran dimensió i pes en la copa, i el seu creixement horitzontal fa que acumulen gran pes al final de les branques”. Una altra característica d’esta espècie és la sensibilitat a la calor i al vent, per la qual cosa “les figueres australianes requerixen atenció i manteniment mitjançant tasques periòdiques d’inspecció i de contenció de la frondositat per evitar riscos de trencament, així com danys tant en el mateix arbre com en el seu entorn”.

    El patrimoni arbori municipal de València comprén, tal com ha recordat Campillo, 500 exemplars d’arbres i palmeres monumentals i singulars, entre els quals destaquen les 24 figueres australianes “pel seu volum de biomassa arbòria”. El vicealcalde ha apuntat que, segons establix la Llei 4/2006, de Patrimoni arbori monumental de la Generalitat, “per tal de detindre i evitar la degradació i desaparició del nostre patrimoni arbori, cal una assistència continuada individualitzada i de cures especialitzades que garantisquen la seua pervivència”. “Este patrimoni”, ha afegit l’edil, “està format per individus vius i sensibles, i qualsevol modificació o intervenció que es faça en ells o en el seu entorn pot implicar greus conseqüències per a la seua salut”. Per això, “resulta essencial vetlar, coordinar i supervisar perquè els programes de conservació i les mesures d’intervenció particularitzades per a cada exemplar siguen les més adequades”.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos