31.5 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament invertirà un milió d’euros per convertir en inclusius i accessibles 40 parcs infantils de València

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament invertirà un milió d’euros per convertir en inclusius i accessibles 40 parcs infantils de València

  El Ple ha aprovat també una moció de condemna de les agressions masclistes, lgtbfòbiques, racistes i d’odi arran dels últims assassinats ocorreguts a Espanya

  • Parc infantil del carrer Manuel Simó, a Patraix

  29/07/2021

  El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat continuar treballant “per fer accessibles i inclusives totes les àrees de jocs infantils a la ciutat, tal com ha vingut fent en els darrers anys”.La moció, proposta inicial de Ciutadans, ha incorporat les esmenes presentades per l’equip de govern. Durant el debat, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat una inversió d’un milió d’euros per convertir en inclusius i accessibles 40 parcs infantils de València distribuïts per tots els districtes. El termini d’execució d’este projecte serà de set mesos i està previst que estiga aprovat abans de final d’any quan s’iniciarà la seua adjudicació.

   

  València disposa de 644 zones de jocs infantils el manteniment de les quals és competència del Servei de Jardineria Sostenible. També l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins gestiona 58 àrees de jocs infantils. La gran majoria d’estes zones són accessibles, corregint-se els possibles problemes d’accessibilitat quan es detecten, tal i com ha explicat el vicealcalde. “Totes les zones infantils realitzades els darrers anys, de nova planta o de remodelació, són accessibles” totalment o parcialment. Campillo ha destacat el treball realitzat i la voluntat d’avançar, considera que “la conversió dels espais infantils en espais inclusius pretén que la persona amb dificultats motrius conega bé els seus condicionants per intentar superar-se i anar aconseguint fites que, a més d’elevar el seu nivell d’autoestima, eixample la seua autonomia personal”.

  El regidor de Ciutadans, Javier Copoví, considera que este és “un tema d’urgència” perquè “els xiquets i xiquetes que no puguen gaudir de la inclusió i riquesa de la diversitat i no discriminació, seran adults que han patit exclusió per la seua discapacitat o diversitat”.

  D’altra banda, en la sessió plenària s’ha rebutjat una iniciativa del grup popular en què es sol·licita la reobertura i reincorporació del personal del punt de trobada familiar que hi havia als Jardins de Vivers.

  Delictes d’odi

  El Ple ha aprovat també, a proposta de l’equip de govern, una moció de condemna de les agressions masclistes, lgtbfòbiques, racistes i d’odi arran dels últims assassinats ocorreguts a Espanya. En este sentit, la moció estima “que el discurs negacionista i d’odi de la ultradreta ha entrat a les institucions, els mitjans de comunicació convencionals i les noves tecnologies en un intent de normalitzar la persecució ideològica i també física de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual”. Per eixe motiu, el plenari municipal aprova “condemnar els discursos de l’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics i insta les forces polítiques a no pactar amb qui promoga estos discursos i dóna el vistiplau a donar suport a la celebració d’activitats de sensibilització per la igualtat de tracte i contra la discriminació”. Igualment, l’Ajuntament insta el govern de l’Estat a “impulsar polítiques de prevenció dels delictes d’odi” i a la Generalitat a “implementar les mesures recollides en la llei d’igualtat de les persones LGTBI”.

  Noves tarifes elèctriques i llei de mecenatge

  El Ple ha aprovat una moció presentada per l’executiu municipal en què es reclama la modificació del sistema de tarificació de l’electricitat i que s’investiguen possibles abusos d’empreses elèctriques, després de l’entrada en vigor, el passat 1 de juny, de la nova estructuració de les tarifes elèctriques d’acord amb la normativa europea. També ha donat llum verd a una altra iniciativa de l’equip de govern en què s’insta que es canvie la llei de mecenatge per evitar la competència deslleial i promoure la justícia fiscal, i es sol·licita que el Jurat Tributari elabore un informe per poder cobrar les entitats que obtenen exempcions en béns que són utilitzats per exercir una activitat econòmica.

  Comerç de proximitat

  La Corporació ha aprovat una moció per “continuar treballant pel comerç de la ciutat en la línia establida en 2015 de suport al xicotet comerç, als mercats municipals i a la venda no sedentària”. La moció s’ha produït a proposta de l’equip de govern i com a alternativa a la proposta inicial de Ciutadans.

  El regidor de Ciutadans, Rafael Pardo, ha demanat “mesures de suport al comerç minorista i, especialment, que es posen en marxa les bonificacions de suport a les xicotetes botigues que van ser aprovades en el Ple del passat mes de novembre”.

  Per part de l’equip de govern el regidor Alejandro Ramon ha afirmat que “el programa de bons per al comerç ja està en marxa i s’activarà, per primera vegada en el consistori, el pròxim mes de setembre”. A més, ha subratllat la injecció econòmica del Pla Resistir per als autònoms i les micropimes de la ciutat. La moció ha tingut el suport de l’equip de govern, el vot en contra de PP i Vox i l’abstenció de Ciutadans.

  L’Hemicicle ha rebutjat també una proposta del Partit Popular per a la restitució dels horaris anteriors de l’Ordenança Reguladora d’Aparcament (ORA) i també una altra moció del Partit Popular per elaborar un pla de xoc contra la “delinqüència sistematitzada del barri d’Orriols”. El regidor de Policia Local, Aarón Cano, ha explicat que “la policia local ha fet 3.500 actuacions des de l’ú de gener” però ha reconegut que “els problemes d’Orriols no són problemes només de seguretat” sinó que “la desigualtat ha impactat més en esta zona de València que en cap altra”.

  També s’ha rebutjat una proposta de Vox per anunciar abans del 10 d’agost, com a data límit, si es podran celebrar les falles i, cas que no es celebren, que es constituïsca un fons econòmic per compensar les pèrdues ocasionades als gremis afectats.

  El plenari també ha votat en contra d’establir “punts d’emergències mèdiques extrahospitalàries” en el Palmar i el Perellonet per la gran afluència estival que pateixen i la seua distància a un centre hospitalari.

  L’Hemicicle tampoc ha acceptat la proposta de Vox per donar representació als grups municipals en el Consell d’Administració de Mercavalència i paralitzar la inversió per a la reforma de l’escorxador. 

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos