26.4 C
Valencia
viernes, 21 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament finalitza la segona fase del pla per dotar la Devesa del Saler d’il·luminació mediambientalment sostenible

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Alcaldia

  L’Ajuntament finalitza la segona fase del pla per dotar la Devesa del Saler d’il·luminació mediambientalment sostenible

  • Enllumenat en la Devesa

  27/07/2021

  El veïnat de la Devesa del Saler disposa ja d’enllumenat mediambientalment sostenible en finalitzar la segona fase del pla per dotar esta zona d’il·luminació mínimament intrusiva i respectuosa amb l’entorn. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, va visitar anit la Devesa, i ha destacat “la importància de conciliar la defensa del parc natural amb el dret del veïnat a gaudir d’un bon servici públic”.

   

  Notario ha afirmat que “estes intervencions permetran il·luminar la zona amb una intrusió mínima per evitar efectes negatius en l’ecosistema i, alhora, donar resposta a les reivindicacions veïnals”. Segons la regidora, el nou enllumenat “compleix l’ordenança de protecció contra la contaminació lumínica del parc natural Devesa-Albufera”.

  Per a la regidora, “la Devesa és un tresor amb un valor incalculable que gaudeix de la màxima protecció, pel que qualsevol intervenció que es faça en este espai natural s’ha de fer també amb un respecte màxim. Hem trobat una solució pionera amb la instal·lació d’estes columnes amb detecció de presencia i llum pc ambre per conciliar el dret dels veïns que viuen en el parc natural amb la protecció d’este important espai natural”. Notario creu que “este govern ha fet un gir de 360 graus pel que fa a la política mediambiental i hem posat el focus en la increïble riquesa de l’entorn natural en el que es troba situada la nostra ciutat, en el parc natural de l’Albufera, en les nostres platges i el nostre port i en la nostra Horta, i estem dedicant tots els recursos necessaris per conservar i protegir este entorn perquè estem convençuts que tenim les condicions per a ser una ciutat verda i sostenible i que eixe és el millor futur per als veïns i veïnes de València”.

  En esta nova intervenció s’han instal.lat 56 balises led tipus Fartet d’1,2 metres d’altura amb font lluminosa PC AMBAR, equipades amb dispositiu de telegestió i amb detecció de presència a les columnes instal·lades a l’inici de cada corredor. A més, s’han substituït les lluminàries existents per unes altres huit, model NIX-Led, amb font lluminosa PC AMBAR i que resulten més sostenibles mediambientalment.

  Una de les característiques buscades en el nou disseny és la utilització d’una mena de led que manca d’emissió de flux lluminós en l’espectre de llum per davall dels 450mm (espectre d’amplada de banda dels blaus), i que comporta una tonalitat particularment ataronjada. Esta característica beneficia la biodiversitat de la zona, ja que els éssers vius veuen principalment la banda dels blaus però no tenen capacitat per vore l’amplada de banda superior, amb la qual cosa es minimitzen els efectes de la intrusió i la contaminació lumínica.

  La segona fase de l’enllumenat mediambiental de la Devesa del Saler completa els treballs que ja es van realitzar en 2019.

  El pressupost total del projecte és de 94.166,17 euros, IVA inclòs.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos