20.7 C
Valencia
miércoles, 26 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El Cicle Integral de l’Aigua finalitza a l’agost les obres de sanejament en les grans avingudes

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Gestió de l’aigua

  El Cicle Integral de l’Aigua finalitza a l’agost les obres de sanejament en les grans avingudes

  La regidora Elisa Valía destaca que les actuacions es concentren a l’estiu per generar la menor afectació en la ciutadania i la mobilitat

  • Les obres del Cicle integral de l’Aigua en tres grans avingudes finalitzen en agost

  27/07/2021

  Les obres en marxa en les avingudes Primat Reig, Peset Aleixandre i Pérez Galdós finalitzaran abans de Falles i solucionen els efectes de l’escassa pendent dels col·lectors de la xarxa de clavegueram de València a causa de l’orografia plana de la ciutat.

   

  L’Ajuntament, mitjançant la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, finalitzarà durant el mes d’agost tres obres del servei de sanejament que actualment es troben en marxa a la ciutat en tres artèries d’especial rellevància pel trànsit que canalitzen com són les avingudes Primat Reig, Peset Aleixandre i Pérez Galdós. Les actuacions venen a solucionar una de les particularitats de la xarxa de clavegueram lligada a l’orografia de la ciutat, que té a vore amb la poca inclinació dels col·lectors, el que produeix sedimentació de materials i exigeix un manteniment continu.

  La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, destaca que “estes obres s’han planificat per intensificar els seus treballs durant l’estiu, ja que en estos mesos el trànsit rodat és menys intens que durant altres èpoques de l’any i bona part dels habitants sol abandonar la ciutat per a gaudir de les vacances en segones residències. A més, enguany de manera especial garantim que les principals obres queden concloses amb anterioritat a la celebració de Falles, que per la pandèmia es celebraran a principis del mes de setembre”.

  Per a Valía, “des de l’Ajuntament som conscients que estes obres, en llocs tan sensibles per a la mobilitat interior i que vertebren gran part dels moviments en la capital, generen una afectació important per a les veïnes i veïns, però hem de realitzar-les de manera obligatòria per millorar un dels serveis essencials de la ciutat, com és el sanejament. Per eixa dualitat treballem de forma planificada i coordinada per garantir que les intervencions impliquen els menors perjudicis possibles i es realitzen en els moments de l’any més oportuns”.

  La xarxa de clavegueram de València, per les característiques de l’orografia, té un escàs pendent i gran diàmetre, per la qual cosa habitualment es produeixen sedimentacions en els col·lectors. La regidora explica “que estes obres de manteniment, com les que s’estan realitzant en grans vies de la ciutat, són un dels eixos importants d’actuació de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua a València, intervencions de caràcter estratègic, molt localitzades, que tenen un pressupost reduït però que alhora són molt efectives/”.

  Valía sosté que “estes actuacions essencials contribueixen a resoldre els problemes de la manca de pendent i contrapendent de la xarxa, vigilar els col·lectors per a un correcte funcionament i que puguen estar en perfectes condicions en moments clau, com són els episodis de pluges”.

  El Cicle Integral de l’Aigua té en marxa actualment l’obra en l’avinguda Primat Reig, en concret entre els números 161 i 157, on s’està executant la renovació de 110 metres de col·lectors per a millorar la manca d’inclinació dels actuals vials i corregir trencaments i dislocacions en la canonada, un treball que finalitzaran esta mateixa setmana.

  Les obres en l’avinguda Peset Aleixandre, entre els carrers Pare Damián i Pare Tena, substitueixen un col·lector de 200 metres de llargària. A més que l’actual col·lector manca de pendent, la seua antiga connexió a la séquia provoca baixes velocitats i gran sedimentació, i en episodis de pluja amb intensitat baixa-mitjana es produeixen col·lapses en este punt de la xarxa. Esta intervenció, que a més es completarà amb la construcció de 9 pous d’inspecció, s’hi preveu que estiga finalitzada la primera setmana d’agost.

  També s’està actuant en la renovació d’un tram del col·lector entre el carrer Alcalde Albors i l’avinguda Pérez Galdós en una canonada de formigó que discorre pel centre de la calçada. En el seu últim tram té una forta contrapendent que facilita la formació de fang amb la retenció d’aigües, filtracions a l’exterior i males olors. Unes obres que es van iniciar a mitjans de juliol i que preveuen la seua finalització a mitjans d’agost.

  Estes tres obres es sumen a unes altres que també s’estan executant este estiu en el Pont de les Flors, la rotonda de Manuel Sanchis Guarner o l’avinguda de Cardenal Benlloch. En els últims 3 anys la inversió en l’àrea de sanejament ha pujat a un total de 15,7 milions d’euros, destacant obres com la renovació i els nous col·lectors arterials en el Cabanyal-Canyamelar amb vora 2,5 milions d’euros, les obres de desconnexió d’abocaments d’aigües residuals a séquies amb més de 2,3 milions d’euros o els 4,2 milions d’euros d’inversió per a la solució del sanejament municipal en nuclis d’habitatges consolidats en sòls no urbanitzables a Castellar-L’Oliveral. En este apartat també destaquen els més de 900.000 euros dels treballs de redacció de projectes constructius de sis dipòsits de tempestes en diferents punts de la ciutat, que es troben en execució en l’actualitat.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos