7.7 C
Valencia
sábado, 24 febrero 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

  Otras noticias
  Tornar
  • Benestar Social

  L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

  • Imatge de la ciutat on s’han evitat 362 desnonaments

  16/08/2021

  El Servici d’Intervenció davant la Pèrdua de l’Habitatge i l’Ocupació (SIPHO), depenent de la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, ha aconseguit aturar 362 casos de desnonament de famílies vulnerables a la ciutat de València en el segon trimestre del 2021. Este recurs municipal treballa per evitar desnonaments a València a través de la negociació amb les entitats bancàries i també en la facilitació d’alternatives habitacionals per a persones en situació d’impagament d’hipoteca o de lloguer, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

   

  En este sentit, cal tindre en compte que des que va començar la pandèmia i es va declarar el primer estat d’alarma, el 14 de març de 2020, s’han aprovat diferents normes que han permés protegir una part significativa de famílies vulnerables. “Gràcies a la moratòria, podem donar una resposta més adaptada a la realitat actual de les famílies que s’enfronten a un desnonament, convertint-se en una ferramenta important per evitar-los i en un mecanisme de protecció temporal perquè les famílies puguen seguir vivint a casa seua, ja siga de forma estable perquè s’aconsegueix arribar a algun tipus d’acord o mentre es busquen opcions de reallotjament adequades”, ha dit Isabel Lozano.

  No obstant això, la regidora Isabel Lozano ha dit que “necessitem ferramentes més eficients per poder donar resposta a una realitat que ens desborda als Ajuntaments, com és la Llei estatal de vivenda que puga ordenar un protocol clar que obligue als jutjats a actuar coordinadament i amb temps amb les entitats locals i, especialment, amb els serveis socials municipals, per tindre marge d’actuació i possibilitat de gestionar documentació i alternatives habitacionals”.

  “En tot cas, des de l’Ajuntament de València i el govern de Joan Ribó, portem des de 2015 amb este servici d’intermediació format per un equip d’advocats que fa un seguiment exhaustiu de cada família i acompanya als afectats a les reunions de negociació amb les entitats bancàries. Es tracta d’un servici públic que ha aconseguit aturar un gran nombre de desnonaments en estos anys”, ha destacat Isabel Lozano.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos