Inicio Comunidad Valenciana Valencia L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

0

[ad_1]


Tornar
  • Benestar Social

L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

• Imatge de la ciutat on s’han evitat 362 desnonaments

16/08/2021

El Servici d’Intervenció davant la Pèrdua de l’Habitatge i l’Ocupació (SIPHO), depenent de la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, ha aconseguit aturar 362 casos de desnonament de famílies vulnerables a la ciutat de València en el segon trimestre del 2021. Este recurs municipal treballa per evitar desnonaments a València a través de la negociació amb les entitats bancàries i també en la facilitació d’alternatives habitacionals per a persones en situació d’impagament d’hipoteca o de lloguer, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

 

En este sentit, cal tindre en compte que des que va començar la pandèmia i es va declarar el primer estat d’alarma, el 14 de març de 2020, s’han aprovat diferents normes que han permés protegir una part significativa de famílies vulnerables. “Gràcies a la moratòria, podem donar una resposta més adaptada a la realitat actual de les famílies que s’enfronten a un desnonament, convertint-se en una ferramenta important per evitar-los i en un mecanisme de protecció temporal perquè les famílies puguen seguir vivint a casa seua, ja siga de forma estable perquè s’aconsegueix arribar a algun tipus d’acord o mentre es busquen opcions de reallotjament adequades”, ha dit Isabel Lozano.

No obstant això, la regidora Isabel Lozano ha dit que “necessitem ferramentes més eficients per poder donar resposta a una realitat que ens desborda als Ajuntaments, com és la Llei estatal de vivenda que puga ordenar un protocol clar que obligue als jutjats a actuar coordinadament i amb temps amb les entitats locals i, especialment, amb els serveis socials municipals, per tindre marge d’actuació i possibilitat de gestionar documentació i alternatives habitacionals”.

“En tot cas, des de l’Ajuntament de València i el govern de Joan Ribó, portem des de 2015 amb este servici d’intermediació format per un equip d’advocats que fa un seguiment exhaustiu de cada família i acompanya als afectats a les reunions de negociació amb les entitats bancàries. Es tracta d’un servici públic que ha aconseguit aturar un gran nombre de desnonaments en estos anys”, ha destacat Isabel Lozano.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí