26.4 C
Valencia
viernes, 21 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Benestar Social

  L’Ajuntament evita 362 desnonaments de famílies vulnerables en el segon trimestre de 2021

  • Imatge de la ciutat on s’han evitat 362 desnonaments

  16/08/2021

  El Servici d’Intervenció davant la Pèrdua de l’Habitatge i l’Ocupació (SIPHO), depenent de la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, ha aconseguit aturar 362 casos de desnonament de famílies vulnerables a la ciutat de València en el segon trimestre del 2021. Este recurs municipal treballa per evitar desnonaments a València a través de la negociació amb les entitats bancàries i també en la facilitació d’alternatives habitacionals per a persones en situació d’impagament d’hipoteca o de lloguer, segons ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

   

  En este sentit, cal tindre en compte que des que va començar la pandèmia i es va declarar el primer estat d’alarma, el 14 de març de 2020, s’han aprovat diferents normes que han permés protegir una part significativa de famílies vulnerables. “Gràcies a la moratòria, podem donar una resposta més adaptada a la realitat actual de les famílies que s’enfronten a un desnonament, convertint-se en una ferramenta important per evitar-los i en un mecanisme de protecció temporal perquè les famílies puguen seguir vivint a casa seua, ja siga de forma estable perquè s’aconsegueix arribar a algun tipus d’acord o mentre es busquen opcions de reallotjament adequades”, ha dit Isabel Lozano.

  No obstant això, la regidora Isabel Lozano ha dit que “necessitem ferramentes més eficients per poder donar resposta a una realitat que ens desborda als Ajuntaments, com és la Llei estatal de vivenda que puga ordenar un protocol clar que obligue als jutjats a actuar coordinadament i amb temps amb les entitats locals i, especialment, amb els serveis socials municipals, per tindre marge d’actuació i possibilitat de gestionar documentació i alternatives habitacionals”.

  “En tot cas, des de l’Ajuntament de València i el govern de Joan Ribó, portem des de 2015 amb este servici d’intermediació format per un equip d’advocats que fa un seguiment exhaustiu de cada família i acompanya als afectats a les reunions de negociació amb les entitats bancàries. Es tracta d’un servici públic que ha aconseguit aturar un gran nombre de desnonaments en estos anys”, ha destacat Isabel Lozano.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos