20.9 C
Valencia
domingo, 26 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Urbanisme implanta 232 bancs nous durant 2021

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Urbanisme implanta 232 bancs nous durant 2021

  En les últimes setmanes s’han instal·lat de nous als barris d’Orriols i Camí Reial atenent les peticions del veïnat

  • Nous bancs a la plaça de l’Ajuntament

  16/08/2021

  La ciutat de València comptarà amb 232 nous bancs per a l’ús i descans de les seues veïnes i veïns, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament i Renovació urbana, que, dirigida per la vicealcaldessa, Sandra Gómez, “cada any habilita gran quantitat de nous bancs en distintes zones, suplint les necessitats i peticions del veïnat”. Per a això, l’Ajuntament compta amb una inversió de 118.000 euros (100.000 del pressupost del Servici i 18.000 de les inversions decidides amb participació ciutadana) i diferents projectes.

   

  El projecte per a la col·locació dels bancs per a la igualtat és un d’ells. Este projecte inclou un total de 30 bancs de color violeta que s’instal·laran en diferents punts de trobada de diversos barris de la ciutat. Els primers tres bancs d’esta iniciativa es van col·locar en la plaça de l’Ajuntament i van ser pintats de violeta. La resta de bancs que es col·locaran amb este projecte són fabricats amb material reciclat d’origen nacional i un 5% d’escorça d’arròs, la qual cosa també contribueix i fa costat a l’economia circular de reciclatge.

  El seu objectiu és incloure el moviment de la igualtat de gènere en el mobiliari urbà per a visibilitzar la importància de la dona en l’entorn més quotidià com és l’espai públic en el qual es troben els bancs, prioritzant la xarxa d’espais comuns.

  El projecte atén la demanda veïnal de col·locació de més bancs en estes zones per a l’ús de totes les veïnes i veïns. La proposta aposta per incloure un valor afegit en els bancs violetes. Això es farà gràcies a la instal·lació d’un codi QR en cada banc que conduiran a informació sobre dones referents que hagen marcat una fita en la història. D’esta manera a més de complir amb la seua funció per al descans i convivència en l’espai urbà, també donaran visibilitat i aprenentatge, promovent la cultura sobre igualtat i dona.

  S’afigen també dins del projecte d’entorns escolars segur un total 36 bancs nous per als entorns d’escoles, amb un pressupost de 15.588 €. Estos bancs a més seran fabricats amb taps reciclats que produeix un disseny multicolor i dinàmic, que promouen la sostenibilitat i reciclatge dins d’estos entorns educatius. A més, estos bancs gràcies als materials de la seua fabricació són molt resistents i segurs.

  L’objectiu d’este projecte d’“Entorns escolars segurs” és millorar les zones que envolten els centres educatius on no hi ha quasi espai per a vianants, fins a la desaparició progressiva del trànsit rodat immediat als carrers confrontants i dona seguretat a estos entorns de convivència dels xiquets i xiquetes i proporciona espais segurs, a més de zones de joc.

  A més, s’instal·laran 166 nous bancs en diferents zones de la ciutat de València, amb un pressupost de 83.189,40 €, que a més d’oferir un espai segur de trobada, compleixen una funció vital en l’accessibilitat de l’espai urbà per al descans dels veïns i veïnes més majors i/o amb mobilitat reduïda.

  La implantació de nous bancs en diferents zones i barris de la ciutat cada any, respon a les peticions veïnals. Un exemple d’açò és que en les últimes setmanes s’han instal·lat nous bancs als barris d’Orriols i Camí Reial, tenint en compte les peticions del veïnat, comunicades en les diferents reunions i trobades. Per tant, amb este projecte se supleix la demanda veïnal basada en les seues necessitats aportant nous bancs per al descans. Estos elements a més converteixen els entorns en més accessibles i més amables, que conviden en major manera, a la convivència veïnal en els espais urbans.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos