20.7 C
Valencia
lunes, 7 octubre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    La Filmoteca d’Estiu projecta la producció valenciana ‘La mort de Guillem’ de Carlos Marqués-Marcet

    Otras noticias

    [ad_1]

    La Filmoteca d

    Està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
    – La projecció del dia 22 d’agost comptarà amb la presentació de l’equip d’aquesta producció valenciana

    La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el diumenge 22 d’agost i dilluns 23 d’agost, a les 22.30 hores, ‘La mort de Guillem’ (2020), dirigida per Carlos Marqués-Marcet. La projecció del diumenge 22 d’agost serà presentada al públic per part de l’equip de la pel·lícula.

    Amb una durada de 95 minuts, ‘La mort de Guillem’ és un llargmetratge televisiu de ficció inspirat en una història real: Guillem Agulló, un jove antifeixista de 18 anys, és assassinat per un grup de neonazis l’11 d’abril de 1993 a Montanejos. Desfets, els seus pares lluitaran perquè la mort del seu fill no siga considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles, estarà a punt de trencar la família, que haurà d’aprendre a viure el dol mentre lluita per la memòria de Guillem, que a poc a poc es converteix en el símbol d’una causa que ells mai haurien pensat encapçalar.

    Presentat en el Festival de Cinema de Màlaga l’agost de 2020, ‘La mort de Guillem’ té ja un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals. En els Premis de l’Audiovisual Valencià de 2020 va guanyar els premis al millor llargmetratge, millor actriu protagonista (Gloria March) i millor guió (Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas), a més de tindre dotze nominacions.

    En els Premis Gaudí va guanyar el premi al millor llargmetratge televisiu i en el Festival Internacional de Televisió, Guió i Cinema de Los Angeles va rebre el premi del públic. Recentment, ha guanyat el Premi a millor llargmetratge en el Festival de Cinema i Televisió Reino de León.

    ‘La mort de Guillem’ és una producció que tingué ajudes de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’IVC. Està coproduïda per la valenciana Suica Films amb Lastor Media i Som Batabat. Compta amb el suport d’À Punt Mèdia, TV3 i IB3. També hi col·laboren l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

    Sobre la pel·lícula, Carlos Marqués-Marcet ha assenyalat: «Triàrem un punt de vista ètic, més enllà de la moral, del que està bé o malament, pensàrem en què era necessari. I pensàrem que era estar amb la família de Guillem, que a més ens permetia parlar de tot el que va vindre després. No quedar-nos en l’assassinat d’un xaval de 18 anys que van matar, sinó també en quines són les estructures sociopolítiques que hem construït, hereves d’aquest famós règim del 78, que ens porten a situacions com les que ha viscut aquesta família».

    Marqués-Marcet va rodar la cinta en el marc de la campanya ‘La lluita continua’, per la recuperació de la memòria democràtica, iniciativa que va promoure també un concert, debats i la publicació del llibre de Núria Cadenes ‘Guillem’.

    Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de ‘home movies’ de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades.

    Horaris i venda d’entrades

    La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en el cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cerveza Turia.

    La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

    Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar ací

    Per les mesures anti COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i s’ha de respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries a l’entrada.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos