15.9 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  La Filmoteca d’Estiu projecta en ‘Carretera asfaltada en dos direcciones’ en el 50 aniversari de la seua estrena

  Otras noticias

  [ad_1]

  La Filmoteca d

  – Està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
  – El clàssic de culte dirigit per Monte Hellman es projecta en còpia restaurada i versió original amb subtítols en valencià

  La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el divendres 20 d’agost, a les 22.30 hores, ‘Carretera asfaltada en dos direcciones’ (‘Two-Lane Blacktop’,1971), un clàssic de culte dels anys setanta dirigit pel cineasta nord-americà Monte Hellman, que va morir el passat mes d’abril.

  Amb motiu del 50 aniversari de la seua estrena, ‘Carretera asfaltada en dos direcciones’ es projecta en còpia restaurada i versió original amb subtítols en valencià. Amb una durada de 102 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dissabte 21 d’agost, a les 22.30 hores.

  ‘Carretera asfaltada en dos direcciones’ és una ‘road movie’ que recorda temàticament ‘Easy Rider’ (1969), de Dennis Hopper, però que en realitat està més prop del cinema hieràtic de Robert Bresson o de la ‘nouvelle vague’: dos xics que recorren el sud-oest dels Estats Units en un polsós Chevrolet del 55, i que han admés una xica en el seu exclusiu univers, coneixen en una gasolinera un home que els repta a fer una carrera fins a Washington. El guanyador es quedarà amb el cotxe de qui perda.

  El llargmetratge està protagonitzat per dues estreles de la música dels anys setanta: el cantautor i guitarrista ‘folk’ James Taylor i Dennis Wilson, membre fundador i bateria del grup The Beach Boys. També intervenen la jove debutant Laurie Bird i el veterà Warren Oates, actor reconegut pels seus ‘westerns’.

  Un director de culte

  Nascut a Nova York el 1932, Monte Hellman és un dels directors més destacats de l’anomenat cinema independent i és un dels cineastes més admirats per Quentin Tarantino.

  Després d’estudiar a la Universitat de Califòrnia de Los Angeles (UCLA), va col·laborar amb Roger Corman, el qual va produir alguns dels seus primers films. Debutà en 1959 amb el film de terror de sèrie B ‘Beast from Haunted Cave’, al qual seguiren ‘Flight to Fury’ (1964) i ‘Back Door to Hell’ (1964).

  Els ‘westerns’ protagonitzats per Jack Nicholson, ‘Ride in the Whirlwind’ (1965) i ‘The Shooting’ (1967), li donaren una gran projecció. ‘Carretera asfaltada en dues direccions’ és, sens dubte, el seu film més reconegut. La seua obra se centra en arguments i situacions irreals que l’aproximen al cinema fantàstic i de terror. L’any 2010 va rebre un guardó honorífic a la seua carrera en el Festival de Venècia.

  Dins del cicle ‘Aniversaris cinèfils’, la Filmoteca d’Estiu projectarà també en còpia restaurada 4K i versió original amb subtítols en valencià ‘Crash’ (1996), de David Cronenberg, que celebra el 25 aniversari de la seua estrena (24 i 26 d’agost).

  Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de ‘home movies’ de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades.

  Horaris i venda d’entrades

  La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en el cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cerveza Turia.

  La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

  Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar ací

  Per les mesures anti COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i s’ha de respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries a l’entrada.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos