13.7 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  ‘Sonoma’, l’espectacle sobre Buñuel de La Veronal, arriba a FRESCA!, el festival de l’IVC a Alacant

  Otras noticias

  [ad_1]

  El dijous 19 d’agost l’IVC presenta ‘Sonoma’, l’espectacle de dansa de La Veronal sobre la figura de Buñuel
  – Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa 2013, signa l’autoria i la direcció de ‘Sonoma’

  L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Sonoma’, de La Veronal, dins de la programació del festival FRESCA! el dijous 19 d’agost a les 22 hores al recinte Muelle12, al port d’Alacant.

  La Veronal és una de les companyies referents de la dansa a Espanya, que lidera des de fa més de deu anys el director i coreògraf Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa, que ha recorregut amb les seues creacions els teatres i festivals nacionals i internacionals més importants. En paraules d’Alicia Garijo, delegada territorial de l’IVC a Alacant, «omplir l’estiu d’Alacant amb propostes de la qualitat que ofereix La Veronal és un triomf de la cultura i de la dansa, que és un dels objectius que es va marcar l’IVC quan va apostar per la creació de FRESCA!».

  La Veronal arriba per primera vegada a Alacant amb la seua producció ‘Sonoma’. ‘Sonoma’ és una paraula que no existeix en el diccionari. No obstant això, combina el terme grec ‘soma’ (‘cos’) i ‘sonum’, del llatí (‘so’): cos de so i so del cos.

  Marcos Morau reprén les idees essencials de la peça que va crear en 2016 per al Ballet de Lorraine: «Le Surréalisme au service de la Révolution», a partir de la figura de Buñuel, al voltant de la Calanda medieval i el París cosmopolita, entre la disciplina jesuítica i la llibertat surrealista. Buñuel no ha sigut mai tan actual: va poder veure perfectament el que ens oferia el futur quan va trobar, en el soroll dels tambors de Calanda i tot el Baix Aragó, aquell bram dirigit sense embuts a les vísceres.

  ‘Sonoma’ comença amb un crit i acaba amb un fort estrèpit. Enmig, en un paisatge entre la realitat i la ficció, un grup de dones tracten d’alliberar-se dels lligams del món conegut, de traspassar les seues fronteres fent servir la intuïció i l’instint.

  Entrades a la venda en:

  consultar ací

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos