13.4 C
Valencia
martes, 21 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El violoncel·lista Pablo Ferrández, artista en residència del Palau de la Música en la temporada 2021/2022

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  El violoncel·lista Pablo Ferrández, artista en residència del Palau de la Música en la temporada 2021/2022

  • L’artista Pablo Ferrández

  12/08/2021

  El prestigiós violoncel·lista Pablo Ferrández, premiat entre altres en el XV International Txaikovski Competition, ICMA al “Jove Artista de l’Any” i Premi Princesa de Girona el 2018, serà l’Artista en Residència del Palau de la Música per a la pròxima temporada 2021/22. Ferrández actuarà en un concert de l’abonament, oferirà una masterclass i participarà en el cicle de cambra de l’auditori valencià.

   

  La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha recordat que en les últimes temporades, artistes com el violoncel·lista Gautier Capuçon, el pianista Boris Giltburg i la violinista Leticia Moreno han sigut artistes en residència de l’auditori valencià. “Considerem molt important esta figura que des que vam decidir crear-la fa tres anys, ens està donant un resultat que no ha pogut ser millor, prestigia la nostra institució i es molt profitosa per al desenvolupament artístic del professorat de l’Orquestra de València”, ha afirmat Tello.

  D’esta manera, tornarà a tocar amb l’Orquestra de València el 15 de desembre de 2021, oferirà una masterclass en la setmana del concert i pujarà a l’escenari de l’Almodí, dins del cicle “Cambra al Palau” el 26 de març de 2022.

  Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “Ferrández és un dels violoncel·listes espanyols amb una major i reconeguda trajectòria internacional, i posseïx una tècnica, musicalitat i presència escènica que valorarà el nostre públic i que redundarà en la labor artística de l’Orquestra”.

  El concertista madrileny va debutar al Palau de la Música l’1 de març de 2019, amb l’Orquestra de València i baix la direcció de Ramón Tebar, per interpretar les “Variacions sobre les set cançons populars de Falla” d’Antón García Abril. Nascut en una família de músics, Ferrández va ingressar amb sols 13 anys a l’Escola Superior de Música Reina Sofía on va estudiar amb Natalia Shakhovskaya. Posteriorment va continuar els seus estudis en la Kronberg Academy, on s’ha format amb Frans Helmerson.

  En la present i les últimes temporades destaquen els seus debuts al Hollywood Bowl amb Los Ángeles Philharmonic i Gustavo Dudamel, amb la Simfònica de la Ràdio de Baviera i Danielle Gatti, amb la Simfònica de Bamberg i Christoph Eschenbach; així com la col·laboració amb Anne-Sophie Mutter, i les aparicions amb les Philharmonia Orchestra i les filharmòniques de Londres, Israel, Rotterdam, della Scala i Sant Petersburg, entre altres.

  Així mateix, col·labora freqüentment amb artistes del prestigi de Vadim Repin, Martha Argerich, Gidon Kremer, Joshua Bell, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Alice Sara Ott o Elena Bashkirova.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos