28.8 C
Valencia
domingo, 21 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El Palau de la Música tanca temporada com a exemple de cultura segura després de 106 concerts sense incidències

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  El Palau de la Música tanca temporada com a exemple de cultura segura després de 106 concerts sense incidències

  Amb una inversió fins ara de 76.820€ en mesures de prevenció

  • L’Orquestra de València, durant un concert

  30/07/2021

  Una vegada conclosa la temporada 2020/21, el Palau de la Música continua fent una aposta ferma per la cultura segura, tant per a la ciutadania com per al professorat de l’Orquestra de València. Així ho demostra el fet que no s’haja detectat cap brot de coronavirus en els 106 concerts realitzats després del confinament. Estos concerts que engloben abonaments, extraordinaris, cambra, rock, pop al Palau i Jazz, s’han desenvolupat a l’Auditori de les Arts, Teatre Principal, Almodí, Rambleta, La Llotja, Espai Tarongers del Palau de la Música i els barris i pobles de Natzaret, Pinedo, Patraix i Russafa.

   

  La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha afirmat que esta dada “és una contundent mostra del treball ben fet en matèria sanitària i un missatge esperançador per al sector musical i per la ciutadania, ja que seguim demostrant que la música en directe es pot gaudir amb garanties de seguretat, fins que arribe l’anhelada normalitat”. Igualment, Tello ha recalcat que el Palau de la Música està fent una inversió, fins al moment de 76.820 €, en el pla de mesures de prevenció i seguretat que s’està aplicant davant del covid-19, tant per al professorat de l’Orquestra de València, com per al personal de l’auditori i la ciutadania. Així, tots els concerts tenen seients assignats, i que hi ha presa de temperatura, distància interpersonal, ús de les mascaretes i dispensadors de gel hidroalcohòlic.

  Respecte a la inversió, comprén, entre d’altres, el lliurament de màscares FFP2, màscares higièniques i quirúrgiques, que es reposen segons les necessitats, a més de dosificadors per a gel hidroalcohòlic i productes virucides, solucions desinfectants per a superfícies, per a la neteja d’equips de treball, despeses en la implantació de teletreball, mampares per al personal de taquilles, consergeria i Informació, termòmetres per a la presa de temperatura digital, i senyalètica per a l’adequació del centre de treball.

  El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat les mesures de seguretat relatives a la formació simfònica, ja que “s’ha demostrat que en estos temps d’incertesa, quan les formacions estrangeres han anat cancel·lant els seus concerts durant la temporada per la pandèmia, l’Orquestra de València ha sigut l’absoluta garantia del nostre abonament”.

  En este sentit i respecte a l’Orquestra, s’ha adaptat el repertori i plantilles per poder guardar les distàncies de seguretat, amb assajos més curts i concerts sense pausa. Un aspecte remarcable d’esta inversió és l’adquisició i muntatge de mampares de metacrilat, per separar físicament la secció de vents de la resta de l’Orquestra. També l’ús d’un kit de neteja individual, la utilització de les mateixes cadires i faristols que es desinfecten cada vegada que s’utilitzen. Com també en esta secció, el garbellat mitjançant proves serològiques per a detectar possibles casos asimptomàtics i, setmanalment, cada primer dia d’assaig, i 24 hores abans del concert la realització de proves d’antígens. També en els casos dels vents es va adquirir material absorbent (sepiolita), per a l’evacuació de l’aigua de condensació dels instruments de vent. Igualment, s’estan realitzant contínues proves PCR o test d’antígens en la resta de l’Orquestra.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos