Inicio Comunidad Valenciana Valencia L’aprovació del projecte de rehabilitació del Palau de la Música contemplarà una reducció de tres mesos en el termini d’execució

L’aprovació del projecte de rehabilitació del Palau de la Música contemplarà una reducció de tres mesos en el termini d’execució

0

[ad_1]


Tornar
  • Cultura

L’aprovació del projecte de rehabilitació del Palau de la Música contemplarà una reducció de tres mesos en el termini d’execució

Luisa Notario ha anunciat que esta pròxima setmana també s’aprovarà la tramitació d’urgència i el pressupost de licitació, amb els darrers canvis, se situarà en 12,68 milions d’euros

• Palau de la Música

30/07/2021

L’Ajuntament de València aprovarà esta pròxima setmana el projecte d’obres de rehabilitació del Palau de la Música així com la seua tramitació d’urgència per resolució d’Alcaldia. Així ho ha anunciat este divendres la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha definit la intervenció com “la major en tota la història del Palau” i ha definit alguns dels aspectes que faltava per concretar, com ara els detalls sobre les reparacions del sostre de la sala Iturbi, sobre les jornades laborals i sobre el pressupost final de licitació.

 

“Des del servici municipal d’Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics hem fet un gran esforç en la supervisió del projecte presentat i una de les conclusions més importants és que hem aconseguit reduir el termini d’execució (de 18 mesos inicialment) fins als 15 mesos”, ha explicat Notario. Això suposarà un dels darrers canvis del pressupost de licitació, atés que els costos indirectes augmentaran en duplicar la jornada laboral per poder aconseguir eixa reducció de terminis. “Hi haurà una duplicació en diversos aspectes com ara els caps d’obra, encarregats o casetes”, ha indicat. En contraposició hi haurà una reducció del termini d’execució de l’obra, el control i la garantia del qual es controlarà a través d’un pla d’obra que es demanarà en la licitació.

Altra de les novetats detallades per la regidora té relació amb la revisió tècnica del projecte i les dades obtingudes per part d’AIDIMME (l’Institut Tecnològic del Metall, Moble, Fusta, Embalatge i afins) quant a l’estat de la fusta i el tauler aglomerat en les sales Iturbi i Rodrigo. Una vegada analitzades totes les condicions mecàniques s’ha indicat que el tauler aglomerat està en bones condicions, tenint en compte a més que sols ha de suportar el seu propi pes, i s’ha recomanat la revisió visual i manual de les petxines acústiques de la sala Iturbi atés el temps des de la seua instal·lació i la impossibilitat d’accés per la fixació de la fusta o el tauler als tirants metàl·lics dels quals pengen les petxines. Eixa revisió es farà en obra quan es col·loque la cintra. Per tant, se substituirà tot el sostre de la sala Rodrigo, mentre que en la sala Iturbi se substituiran els laterals situats damunt de les llotges, no es canviarà la part inferior de la volta –ara que se sap que està en bon estat- i quedarà pendent la revisió de les petxines acústiques en el moment de col·locar la cintra, per a la qual cosa s’ha reservat una partida econòmica per si fora necessària la seua intervenció posterior.

“Per a millorar la supervisió i el manteniment posterior dels sostres del Palau hem projectat la instal·lació de línies de vida i passarel·les per la part superior dels sostres”, ha afegit Notario, respecte als treballs futurs de manteniment, supervisió i possibles reparacions.

A més, a sol·licitud del Palau s’han inclòs alguns treballs de manteniment i millora de les instal·lacions, com ara la impermeabilització completa del templet situat damunt de la volta del vestíbul, la instal·lació d’una cortina acústica, el canvi de lluminàries i projectors a tecnologia LED per a millorar l’eficiència energètica o el canvi del parallamps per raons de seguretat.

Amb els diversos increments i reduccions pressupostàries que tots estos condicionants suposen, el pressupost final de licitació abaixa fins els 12.682.730,35 euros.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí