20.7 C
Valencia
martes, 25 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El Cicle Integral de l’Aigua finalitza un col·lector en un tram de la sèquia de Mestalla

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Urbanisme

  El Cicle Integral de l’Aigua finalitza un col·lector en un tram de la sèquia de Mestalla

  Valía destaca que les obres han conclòs abans del començament de les activitats falleres per a minimitzar molèsties

  • En els últims 3 anys la inversió en l’àrea de Sanejament ha ascendit a un total de 15,7 milions d’euros

  23/08/2021

  L’Ajuntament de València, a través de la regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, ha finalitzat la substitució d’un tram de la sèquia de Mestalla al carrer Doctor Moliner per un col·lector nou que recollirà els abocaments i combatrà les possibles olors i la presència dels mosquits. La intervenció, el pressupost de la qual ha sigut de 142.000 euros, s’ha realitzat en un tram que fins ara estava fóra de servici, per la qual cosa l’impacte positiu per a veïns i veïnes serà molt important. Així, a més d’acabar amb pudors i mosquits, els treballs milloraran les condicions hidràuliques de funcionament de la infraestructura en tota la zona.

   

  En concret, el condicionament dels 120 metres de col·lector ha requerit quatre setmanes de treball, “per la qual cosa des del des del Cicle Integral de l’Aigua vam planificar que les obres s’iniciaren al juliol per a acabar-les al voltant del 20 d’agost, ja que a l’estiu el trànsit rodat és significativament menys intens i molts veïns i veïnes opten per eixir de la ciutat. D’esta manera, els treballs s’han finalitzat abans de la celebració de Falles d’enguany que és el compromís que havíem adquirit”, ha explicat la regidora del Cicle Integral a l’Ajuntament de València, Elisa Valía.

  “Les obres de sanejament són absolutament fonamentals per a la ciutat i han d’escometre’s, però dins d’eixa necessitat hem volgut causar la menor afecció possible. Per això, des del Cicle donem molta importància a la planificació. Així, durant el mes d’agost s’ha finalitzat este projecte que millorarà el benestar dels veïns i veïnes de la zona”, ha afegit Valía.

  La intervenció s’ha projectat en dos fases. En la primera, va ser necessari tallar al trànsit el tram de carrer Doctor Moliner comprés entre Misser Mascó i Arts Gràfiques, pel fet que la sèquia va pel centre de la calçada i no hi ha espai disponible per a desviaments (sí estarà permés el pas a vianants). Durant la segona fase es va treballar en el ramal que discorre entre la vorera i el carril bici, la qual cosa va implicar el tall a la circulació d’este, mentre es va habilitar la circulació pel carril dret.

  Este projecte de sanejament no és l’únic que té en marxa la Regidoria perquè estiga finalitzat a l’estiu, perquè les obres en Primat Reig, Peset Aleixandre i Pérez Galdós han conclós també estos dies, abans de les festes de Falles. Els treballs en les grans avingudes solucionaran els efectes de l’escàs desnivell dels col·lectors de la xarxa de clavegueram de València, per la pròpia orografia de la ciutat.

  Estes obres se sumen a unes altres que també s’han executat en les últimes setmanes, abans de la celebració de les Falles, en la xarxa de sanejament com són les del Pont de les Flors, la rotonda de Manuel Sanchis Guarner o l’avinguda Cardenal Benlloch.

   

  Grans inversions

   

  En els últims 3 anys la inversió en l’àrea de Sanejament ha ascendit a un total de 15,7 milions d’euros, destacant obres com ara la renovació i nous col·lectors arterials en el Cabanyal-Canyamelar amb quasi 2,5 milions d’euros.

  Igualment, les obres de desconnexió d’abocaments d’aigües residuals a sèquies en diversos punts de la ciutat amb més de 2,3 milions d’euros o els 4,2 milions d’euros d’inversió per a la solució del sanejament municipal en nuclis d’habitatges consolidats en sòls no urbanitzables a Castellar-l’Oliveral. En este apartat també destaquen els més de 900.000 euros dels treballs de redacció de projectes constructius de sis depòsits de tempestes en diferents punts de la ciutat, en execució en l’actualitat.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos