21.9 C
Valencia
viernes, 24 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Detecten una nova espècie de papallona en el Sequiol de l’Amarrador de l’Albufera

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Detecten una nova espècie de papallona en el Sequiol de l’Amarrador de l’Albufera

  Campillo explica que “la troballa és fruit de la millora de la qualitat de l’aigua del llac”

  • La papallona nocturna Elophila nymphaeata, descansant amagada baix d’una fulla en la vora d’un sequiol

  23/08/2021

  En les últimes setmanes tècnics del servici de Devesa Albufera de l’Ajuntament de València han descobert, en el Sequiol de l’Amarrador, prop dels Flotons del Port de Sollana, la presència d’una nova espècie de papallona nocturna, l’Elophila nymphaeata. “Este descobriment és fruit del treball que es fa des del servici de Devesa Albufera en l’anàlisi i control de la biodiversitat del llac de l’Albufera i dels diferents canals, i reafirma la nostra política de conservació del parc natural més important que tenim els valencians” ha afirmat el vicealcalde i regidor de Devesa Albufera Sergi Campillo.

   

  L’Elophila nymphaeata és una papallona nocturna singular que necessita per a posar els seus ous una rica vegetació aquàtica i subaquàtica de fulla ampla, com els nenúfars o la llengua d’oca, i que en els últims anys ha augmentat la seua presència de manera significativa en alguns canals i séquies de l’Albufera. Campillo ha explicat que “esta espècie necessita aigües clares, i per tant la seua presència és un indicador de la millora de la qualitat d’aigua d’este canal, i indica que encara que queda molt camí per recórrer, l’Albufera a poc a poc es va recuperant”.

  La papallona nocturna és una espècie abundant a Europa central, que en els últims anys s’ha detectat en determinades zones del vessant cantàbric, i de manera excepcional en aiguamolls de la costa mediterrània on les plantes de les quals s’alimenta són molt més escasses i el seu hàbitat ha patit una forta degradació en la segona meitat del segle XX. Segons el vicealcalde, “la presència d’esta espècie en l’Albufera està molt condicionada per la vegetació submergida que s’havia perdut feia dècades al parc natural i que ara s’està recuperant”.

  Esta espècie ha arribat a l’Albufera probablement des d’alguna localitat pròxima al riu Xúquer. La troballa s’ha produït en esta xicoteta séquia en la qual abunda la llengua d’oca, i suposa un nou valor ambiental per al parc natural.

  Finalment el vicealcalde Sergi Campillo ha destacat que per a continuar amb esta recuperació és necessari que “des del govern de l’estat continuen les aportacions d’aigua. Ara tenim una bona oportunitat a través del Pla de Conca per a millorar l’aportació hídrica de l’Albufera, com venim reclamant des de l’Ajuntament de València des de fa molts anys”.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos