15.9 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Arranca la reparació del col·lector de la plaça Miguel Català Gomis

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Urbanisme

  Arranca la reparació del col·lector de la plaça Miguel Català Gomis

  • La iniciativa forma part del pla estratègic de millora de la xarxa de sanejament a tots els barris de la ciutat

  24/08/2021

  El Cicle Integral de l’Aigua ha començat esta setmana les obres de reparació d’urgència del col·lector que es troba en la plaça Miguel Català Gomis, al barri de Sant Marcel·lí. L’obra consisteix en la substitució de l’antic col·lector per un de polietilé d’alta densitat d’un diàmetre de 400mm amb una longitud 105 metres i altres 26 metres d’un diàmetre Ø500mm.

   

  Igualment es procedirà, mitjançant esta actuació, a la renovació de la resta d’elements que componen el servici de sanejament, com ara embornals i claveguerons. A més, s’aprofitarà l’obra per a portar emdavant la construcció de dotze pous de registre nous, que permetran l’accés al col·lector amb la finalitat de garantir la seua inspecció i manteniment. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha explicat que la finalitat d’estos pous és “evitar situacions com la del col·lector nord, on una mala planificació per part de l’equip del govern anterior va deixar sense punts d’accés i va dificultar la tasca de neteja i manteniment”.

  “En comparació amb els antics de rajola o formigó, els pous que executem actualment estan construïts amb tubs de polietilé, la qual cosa disminueix el seu manteniment i prolonga la seua vida útil”, ha subratllat Valía, qui ha destacat que estos elements són també “fonamentals per a controlar les escomeses particulars i supervisar els abocaments”.

  Quant a la renovació del col·lector que ha començat esta setmana, llevat del tram d’entroncament amb el col·lector del carrer Soria, la reparació s’executarà en vorera, per la qual cosa es preveu la reposició de 110 metres quadrats d’esta, la qual cosa permetrà millorar l’estat del carrer. Segons ha explicat Elisa Valía, “esta és una actuació global ja que, a més de millorar un servici essencial com és la xarxa de sanejament, millorarem l’estat de la vorera i, per tant, la connexió amb el centre social”.

  Valía ha destacat que es tracta d’una iniciativa que forma part del pla estratègic per a millorar la xarxa de sanejament de tots els barris de la ciutat, el cost estimat de la qual és de 42.000 euros, i tindrà una duració aproximada de dos setmanes. Així mateix, ha precisat que la Delegació considera urgent l’execució d’esta obra, per la qual cosa es durà a terme durant el període d’actes fallers, sense demores, ja que no s’afecta cap monument.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos