13 C
Valencia
viernes, 8 noviembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    Visit València dedica al barri del Grau el segon podcast de “Una ciutat per a passejar”

    Otras noticias

    [ad_1]


    Tornar
    • València

    Visit València dedica al barri del Grau el segon podcast de “Una ciutat per a passejar”

    Emiliano García: “Es pretén donar a conéixer la ciutat en profunditat a través d’un recorregut sonor de la mà de diferents personalitats”

    • Este segon podcast compta amb la participació del pirotècnic Ricardo Caballer

    24/08/2021

    De la mà de Ricardo Caballer, un dels pirotècnics valencians més internacionals, Visit València descobreix el barri on la mar s’uneix a la ciutat: el Grau. En ell es troba la zona més antiga del port, l’espectacular Marina de València i nous espais empresarials i d’oci recreatiu.

     

    El regidor del Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que a través dels podcasts València, una ciutat per a passejar es pretén “donar a conéixer la ciutat en profunditat a través d’un recorregut sonor de la mà de diferents personalitats de manera que residents i turistes puguen escoltar sobre la història i la tradició valenciana mentre passegen pels nostres barris”.

    Mentre el primer capítol recorre el Cabanyal-Canyamelar de la mà de la ceramista Ana Illueca, en este segon es compta amb la participació de Ricardo Caballer amb qui es descobreix el Grau, barri al qual Lope de Vega va dedicar una de les seues comèdies teatrals “El Grau de València” en 1588.

    La introducció històrica recorda que el Grau va ser l’entorn en el qual vivien pescadors i comerciants, i que es va mantindre independent de la ciutat de València fins al segle XIX. En este barri trobem l’Estació de Grau, la més antiga del país, construïda en 1852 i que conformava la línia Almansa- València-Tarragona, així com l’Edifici del Rellotge, d’estil eclèctic i amb influència de l’estil francés de l’època, que va ser ideat en 1916 com a habitatge per a la burgesia valenciana.

    Parada indispensable en el Grau és la Llotja de Pescadors, per albirar la silueta de les barques en tornar de pescar entorn de les 16.00 hores, moment en què començarà la subhasta de peix. El barri del Grau compta amb una alta oferta gastronòmica, vinculada al producte provinent de la mar Mediterrània.

    En este segon capítol es recorre també La Marina de València, on residents i turistes poden gaudir de la bona gastronomia valenciana, els esports nàutics i una oferta musical variada. Es destaca un de les icones de l’arquitectura contemporània, l’edifici Veles e Vents, – construït per David Chipperfield i que deu el seu nom a un conegut poema del poeta valencià Ausias March-, els antics pavellons de la Copa Amèrica i la Marina d’Empreses, espais dedicats a startups, en el que es considera el hub tecnològic i innovador de València.

    La Marina de València és el nexe entre el barri i el protagonista del podcast, Ricardo Caballer, pirotècnic impulsor dels espectaculars castells de focs artificials en este entorn. Caballer afirma que “l’especial de disparar la mascletá vertical enfront de la mar, era que València tinguera un espectacle diferent i propi. Un espectacle pirotècnic que només ocorre ací, a La Marina de València”. És inevitable vincular les falles a la pirotècnia. Així, Ricardo Caballer afirma que “València té la millor pirotècnia perquè existeixen les falles. I València té les millors festes del món perquè existeix la pirotècnia” i formen un conjunt junt amb la resta de sectors vinculats a elles.

    Tots els podcasts de “València, una ciutat per a passejar” compten amb l’assessorament de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, experts, historiadors i veïns de la ciutat, perquè l’usuari tinga un acostament més profund i real. Durant el recorregut s’anirà descrivint l’entorn i aquells elements claus del passeig perquè l’oïdor puga sentir-se passejant al costat de l’entrevistador i el convidat, fent que el programa siga una experiència immersiva.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos