13.7 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Observatori del Canvi Climàtic informa a la ciutadania dels efectes previstos a València pel nou informe de l’IPCC

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Observatori del Canvi Climàtic informa a la ciutadania dels efectes previstos a València pel nou informe de l’IPCC

  Alejandro Ramon explica que “per la nostra situació costanera i en una de les àrees de risc climàtic és fonamental conscienciar a la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic en la nostra pròpia ciutat”

  • Campanya de conscienciació sobre el canvi climàtic

  20/08/2021

  L’Ajuntament ha organitzat tot un seguit d’activitats divulgatives “per conscienciar a la ciutadania i fer-los arribar les conclusions del darrer informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC)”, segons ha anunciat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon. Entre les recomanacions d’este organisme internacional hi ha, precisament la conscienciació a la població, un objectiu que a València es desenvolupa a través de l’Observatori del Canvi Climàtic, un dels equipaments de la Fundació València Clima i Energia.

   

  “València ja ha mostrat la seua voluntat de ser pionera i referent en la lluita front al canvi climàtic i en eixa línia posem a disposició de la ciutadania un equipament municipal gratuït i obert a tot el món amb tot un seguit d’activitats que ens permeten conèixer de prop els efectes previstos per a la nostra pròpia ciutat pel canvi climàtic”, ha explicat el regidor.

  L’Observatori del Canvi Climàtic, ubicat al número 60 del carrer del Doctor Lluch, compta amb un equip d’educació ambiental que s’ha reforçat als darrers mesos i que està especialitzat en la formació i comunicació del canvi climàtic. “Qui visita l’Observatori troba una oferta de múltiples recursos educatius i expositius per tal d’aprendre què és el canvi climàtic i com combatre’l des de la vessant personal i col·lectiva”, ha explicat Ramon, qui ha destacat l’èmfasi especial en l’adaptació al canvi climàtic i els fenòmens extrems que se’n deriven (sequeres, ones de calor, temporals, etc.). S’hi exhibeixen, entre altres, elements de l’exposició del Centre Nacional d’Educació Ambiental «Adaptació: l’altra lluita front al canvi climàtic», recreacions de fins on pujarà el nivell del mar segons les previsions de l’IPCC o elements expositius relacionats amb el paper que juguen les zones humides, com ara l’Albufera, a l’esmorteïment dels impactes del canvi climàtic.

  En el sisé informe de l’IPCC es remarquen unes idees fonamentals: el canvi climàtic és un procés present i no un esdeveniment futur, causat pels éssers humans i alguns impactes ja són irreversibles. Mostra, a més, que la finestra per a actuar encara està oberta i que ara és més necessari que mai unir-se col·lectivament per tal d’aturar l’escalfament global.

  “Este informe té una implicació directa al cas de la ciutat de València, donada la seua situació costanera, a més d’estar situada a una de les àrees de risc climàtic que assenyala l’informe, el Mediterrani”, ha detallat Ramon, qui ha detallat que “els escenaris regionalitzats mostren una pujada del nivell del mar de 50 centímetres a 2100 al cas més optimista, així com un augment de les onades de calor, tant en freqüència com en intensitat, i una disminució i alhora major torrencialitat de les precipitacions”.

  Les persones que visiten el centre obtenen amb rigor i de forma amena informació i ferramentes per tal d’enfrontar-se als impactes presents i els esperats segons l’informe de l’IPCC. També reben indicacions, consells i trucs per posar en marxa canvis de comportaments i hàbits que garantisquen l’èxit de la lluita que com a ciutat s’ha emprès front a l’escalfament global. La conscienciació de l’Observatori és transversal i abasta des de les activitats i tallers escolars, que es poden sol·licitar directament, fins a les exposicions temporals que acull. Actualment a l’Observatori es pot visitar, fins el 30 de setembre, l’exposició «El cambio climático no tiene gracia», de la revista Ballena Blanca, que fa un recorregut per les millors vinyetes de l’humor gràfic estatal que tracten el canvi climàtic i que permeten introduir diferents qüestions científiques per part de l’equip d’educació ambiental, encarregat de guiar la visita.

  La Fundació València Clima i Energia, per tal de reforçar el grau de coneixement de l’Observatori entre la ciutadania i traslladar el seu missatge, posarà en marxa del 23 d’agost al 13 de setembre una campanya informativa al mobiliari urbà de la ciutat amb elements clau per tal de conscienciar a les valencianes i els valencians de la necessitat d’actuar front al canvi climàtic i alhora animar-los a visitar el centre.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos