20.9 C
Valencia
domingo, 26 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  La Setmana Santa Marinera ja té plaça al cor del marítim de València

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  La Setmana Santa Marinera ja té plaça al cor del marítim de València

  Glòria Tello explica que “amb esta acció, l’Ajuntament reconeix esta important festivitat dels barris marítims”

  • Plaça de la Setmana Santa Marinera

  20/08/2021

  L’Ajuntament de València ja ha retolat amb diverses plaques la plaça de la Setmana Santa Marinera, tal com ha informat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, qui ha assegurat que “l’equip de govern està obert a escoltar les peticions d’entitats i d’associacions de la ciutat; perquè escolta els seus veïns i veïnes i governa per a tots i totes”. “Per això, quan vam rebre la petició per part de l’associació cultural Trobada i Opinió Setmanasantera (EOS) de dedicar la plaça de la confluència dels carrers de la Reina i Francesc Cubells a esta celebració ens vam posar mans a l’obra”, ha explicat.

   

  “I és que la Setmana Santa Marinera és una de les principals senyes d’identitat sociocultural dels barris del districte dels Poblats Marítims, com el Grau, el Canyamelar i el Cabanyal, a més de ser també Patrimoni Cultural Immaterial d’estos barris i, per extensió, de la ciutat de València. Mentre altres governs estaven més centrats en fastos com la Fórmula 1 o en com destruir el barri del Cabanyal, este govern escolta a les persones i reconeix les tradicions dels nostres barris”, ha dit Glòria Tello.

  D’altra banda, el president d’EOS, Paco Celdrán, ha dit que estan “molt feliços i contents” perquè la seua petició “haja estat atesa per l’Ajuntament de València”. Celdrán ha celebrat “la rapidesa amb la qual ha respost el consistori valencià a esta proposta que vam fer tan sols quatre mesos enrere”. Finalment, ha explicat que impulsaran, en companyia de la Junta de la Setmana Santa Marinera, una celebració en passar l’època de vacances per festejar este fet “tan important”.

  Pel seu costat, Pepe Martorell, president de la Junta de la Setmana Santa Marinera, s’ha mostrat igualment “molt satisfet perquè una plaça tan cèntrica del marítim, on conflueixen els barris del Cabanyal-Canyamelar i del Grau, on hi ha un flux de gent constant, i que es troba tan prop del museu dedicat a la festivitat, porte a partir d’ara el nom de la Setmana Santa Marinera”. Martorell ha donat “la benvinguda” a esta decisió de l’Ajuntament de València.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos