20.7 C
Valencia
miércoles, 26 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’IVC presenta Marina Rossell en el cicle Nits al Claustre del Museu de Belles Arts de Castelló

  Otras noticias

  [ad_1]

  L

  La cantant catalana farà un recorregut per la seua trajectòria musical
  – Les entrades es poden arreplegar al museu una hora abans de l’inici del concert

  Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, presenta aquest dijous 12 d’agost, a les 22.30 hores, en el cicle Nits al Claustre del Museu de Belles Arts de Castelló, una de les veus més reconegudes de la cançó catalana, Marina Rossell.

  El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que «rebem aquesta setmana un dels concerts més esperats de Nits al Claustre. Poder tindre a Marina Rossell a Castelló és una nova demostració de la voluntat de l’IVC de fer de Nits al Claustre tot un referent cultural de les nits de l’estiu a la ciutat de Castelló». Ribes ha remarcat «la qualitat, calidesa i intensitat d’una veu, la de Marina Rossell, que ha marcat tota una generació».

  La trajectòria musical de la Marina Rossell es va iniciar l’any 1974. Els seus primers passos professionals van ser obrint els concerts de grans figures d’una generació que va marcar la Transició, com Lluís Llach, Ovidi Montllor o Maria del Mar Bonet. Des del 1976 fins ara ha gravat vint treballs discogràfics, alguns dels quals amb distribució internacional: dels EUA i Europa fins al Japó o Amèrica del Sud.

  Un dels seus temes més populars és, sense cap dubte, ‘La Gavina’, una cançó que estava en el seu disc ‘Penyora’, publicat l’any 1979. Una de les seues últimes gravacions discogràfiques ha sigut ‘Canta Moustaki y canciones de la resistencia’ publicat l’any 2019. En aquest disc, la cantant catalana ofereix deu cançons en llengua castellana, moltes d’elles del repertori de Moustaki, com ara ‘Había un jardín’, ‘En el Mediterráneo’ i d’altres clàssics amb una gran significació com ‘Cuánta guerra’, ‘Morir en Ravensbrück’ o ‘Lili Marleen’. El seu compromís feminista i social també es reflecteix, en aquest disc, en una cançó inèdita com és ‘Y una rosa roja’, que parla de les persones invisibilitzades com les ‘kellys’ o els sensesostre.

  Al llarg de la seua trajectòria musical ha col·laborat i gravat amb molts autors i autores i intèrprets, entre els quals cal destacar Moustaki, Montserrat Caballé, Miguel Poveda, Angelo Branduardi, Tete Montoliu i Luis Eduardo Aute, entre d’altres.

  L’accés a Nits al Claustre és gratuït fins que es complete l’aforament i es pot arreplegar l’entrada al taulell d’informació del museu des de les 21.30 hores del dia del concert.

  Més informació en el web ivc.gva.es.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos