13.4 C
Valencia
martes, 21 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu ‘Otra ronda’ (2020) de Thomas Vinterberg

  Otras noticias

  [ad_1]

  Cultura presenta en la Filmoteca d

  – La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
  – La pel·lícula va obtindre l’Oscar a la millor pel·lícula internacional i va ser la gran triomfadora dels Premis del Cine Europeu

  La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, per mitjà de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el dijous 12 d’agost, a les 22.30 hores, ‘Otra ronda’ (‘Druk’, 2020) dirigida pel cineasta danés Thomas Vinterberg. Amb una duració de 116 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el divendres 13 d’agost en el mateix horari.

  Oscar a la millor pel·lícula internacional i gran triomfadora dels Premis del Cine Europeu (millor pel·lícula, direcció, guió i actor protagonista), l’última pel·lícula del director de ‘Celebración’ (1998) i ‘La caza’ (2012) es planteja com una exaltació de l’amistat masculina i els plaers etílics, però amaga una crua mirada al buit de la societat occidental.

  Quatre professors d’un institut de Copenhaguen s’embarquen en un experiment sociològic en què cada un d’ells haurà de mantindre la taxa d’alcohol en el seu cos al mateix nivell durant la jornada laboral. Intentaran demostrar d’aquesta manera que poden millorar en tots els aspectes de la seua vida. No obstant això, l’experiment tindrà conseqüències tràgiques i imprevistes per a tots ells.

  ‘Otra ronda’ està protagonitzada per Mads Mikkelsen, un dels grans actors europeus actuals. En el repartiment també figuren Thomas Bo Larsen, Magnus Millang i Lars Ranthe, que interpreten els seus amics professors d’institut.

  La pel·lícula és una adaptació d’una obra teatral del mateix Vinterberg, inspirada en les narracions de la seua filla Ida sobre els problemes d’alcohol en la joventut danesa. Ida havia d’interpretar en la pel·lícula el paper de la filla del deprimit professor Martin (Mads Mikkelsen), però va morir en accident automobilístic quatre dies després d’acabar el rodatge.

  Després de la tragèdia, el guió va ser reescrit. El cineasta Tobias Lindholm, coautor del guió juntament amb Vinterberg, va exercir el treball de direcció durant la setmana següent a l’accident. La pel·lícula està dedicada a Ida i va ser filmada parcialment al seu saló de classes amb els seus companys.

  Dins del cicle ‘Collita de premis’, que reuneix les pel·lícules guardonades en els principals esdeveniments cinematogràfics, la Filmoteca d’Estiu projectarà ‘La mort de Guillem’ (2020) de Carlos Marqués-Marcet, millor pel·lícula en els Premis de l’Audiovisual Valencià (22 i 23 d’agost) i ‘Nomadland’ (2020) de Chloé Zhao, Oscar a la millor pel·lícula (27, 28 i 29 d’agost).

  Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic.

  La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en l’organització del cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cerveza Turia.

  La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

  Horari i venda d’entrades

  Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar ací.

  Per les mesures anti COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i s’ha de respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries en l’entrada.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos