15.6 C
Valencia
viernes, 20 mayo 2022

Las últimas noticias de la Comunidad Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

L’IVC fa un recorregut musical per la costa basca en ‘Nits al Claustre’ amb Juan Mari Beltran Quartet

Otras noticias

– Temes recuperats del cançoner popular amb històries dels pobles mariners formen part del repertori del concert
– ‘Nits al Claustre’ tanca el seu primer mes de programació amb un gran èxit de públic en totes les sessions

l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 29 de juliol al Museu de Belles Arts de Castelló dins el cicle ‘Nits al Claustre’ l’actuació de Juan Mari Beltran Quartet. El concert ‘Kostaldeko soinuak’ és tot un recorregut musical per la costa basca.

El director territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha valorat el «ventall d’estils musicals del cicle ‘Nits al Claustre’ que ens porten de Grècia a França, passant per Catalunya o el País Basc». Ribes ha fet un balanç del primer mes del cicle que «ha obtingut un gran suport per part del públic que ha omplit totes les primeres cites musicals i la proposta de cinema valencià a la fresca» i ha recordat que «al llarg del mes d’agost tindrem propostes tan interessants com les de Marina Rosell, Chema Peñalver, el concert de Sheila Blanco, Federico Lechner i Chema Saiz, a més de l’actuació d’una de les referències de la nova escena musical francesa, Françoiz Breut».

Aquest dijous 29 de juliol a les 22.30 el claustre del Museu rebrà el concert de Juan Mari Beltran Quartet amb la proposta musical ‘Kostaldeko Soinuak’. La banda proposa recórrer la costa basca amb cançons, acompanyats de melodies que conten històries de la mar, vaixells, mariners, pescadors i remers.

Peces recuperades del cançoner popular de Lapurdi, Guipúscoa i Biscaia. En el concert tindrem una part de temes de ball sense lletra, com ‘Batelarien Zortzikoa’ de Pasaia o ‘Kaskarote dantza’ de Lapurdi, i, per altra banda, cançons que tracten temàtiques de tota mena: la fam passada als vaixells, les tempestes, les tragèdies, la pesca de balenes, successos de pobles mariners, la vida de Cristòfor Colom, l’emigració, els temors dels mariners que anaven a Terranova…

L’accés a ‘Nits al Claustre’ és gratuït fins que es complete l’aforament i es pot recollir l’entrada en el taulell d’informació del Museu des de les 21.30 hores del dia del concert.

Més informació en ‘ivc.gva.es’.

Más noticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Últimos artículos