21.9 C
Valencia
viernes, 24 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Cultura presenta la programació de didàctica audiovisual de la Filmoteca de l’IVC per al pròxim curs escolar

  Otras noticias

  [ad_1]

  Cultura presenta la programació de didàctica audiovisual de la Filmotec...

  – Entre les sessions didàctiques figuren projeccions i debats sobre el cineasta valencià Luis García Berlanga en l’any del seu centenari
  – La programació també inclou projeccions de llargmetratges valencians recents, clàssics del cinema mut, tallers i sessions didàctiques en línia

  La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat presenta la programació didàctica d’audiovisuals de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura per al curs escolar 2020-2021, que està dirigida a tots els nivells del sistema educatiu.

  El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que «l’objectiu de la nostra programació didàctica és donar a conéixer al públic més jove la història del cinema i el llenguatge audiovisual, però també reflexionar mitjançant les projeccions de pel·lícules sobre temes socials i d’actualitat, com ara la discriminació racial, la violència de gènere o l’impacte de les xarxes socials en els més menuts».

  En aquest sentit, Moreno ha volgut remarcar «la col·laboració fonamental de la Direcció General de Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana en la realització de ‘Planeta B’, un taller d’animació cinematogràfica que se celebrarà en l’última setmana de març de 2022 i que vol conscienciar els adolescents sobre els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la Terra».

  Finalment, Moreno ha destacat que «en l’any de la celebració del naixement de Luis García Berlanga oferim la possibilitat al públic adolescent de conéixer i veure projectat en pantalla grans títols fonamentals de la seua filmografia. També recordarem una altra figura valenciana imprescindible, com va ser Vicente Blasco Ibáñez, a través d’algunes de les adaptacions cinematogràfiques més importants de les seues obres, i dedicarem sessions especials per a conéixer les produccions del cinema valencià actual».

  Les sessions didàctiques de caràcter presencial se celebren a la sala Luis García Berlanga de la Filmoteca de València, a l’edifici Rialto, i a la sala 7, també a l’edifici Rialto. La programació està conformada per projeccions, debats i tallers. Com l’any passat, des de l’arribada de la pandèmia, l’IVC ha programat sessions didàctiques en línia.

  Enguany, l’IVC col·labora amb la Filmoteca Española en el projecte en línia EducaFilmoteca, que se celebra de l’1 d’octubre de 2021 a l’1 de juny de 2022. Per a participar en aquesta iniciativa de didàctica no presencial dirigida als nivells de Secundària, Batxillerat i Formació Professional, els docents han d’inscriure’s amb el seu grup d’estudiants. D’aquesta manera, podran accedir al visionat domèstic i gratuït de grans títols clàssics i contemporanis des de casa.

  Sessions didàctiques sobre Berlanga

  El director valencià Luis García Berlanga estarà present en diverses activitats didàctiques l’any del seu centenari:

  Dins del programa de cooperació europea CinEd, que té com a objectiu descobrir i gaudir del cinema europeu d’autor, figura la projecció i el debat sobre ‘El verdugo’ (1963). Aquesta activitat està dirigida a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat. S’imparteix a la sala Berlanga de la Filmoteca de València el 14 d’octubre de 2021 a, les 10.30 hores. El preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  També a la sala Berlanga s’han organitzat dues sessions didàctiques sobre el cineasta valencià dirigides als nivells de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius: l’11 de novembre de 2021, a les 10.30 hores, projecció i debat sobre ‘¡Bienvenido, Míster Marshall!’ (1952); el 5 de maig de 2022, a les 10.30 hores, projecció i debat sobre ‘Calabuch’ (1956). El preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  El 28 d’octubre de 2021, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, s’imparteix el taller ‘Vols doblar una pel·lícula?’, l’objectiu del qual és descobrir el món del doblatge en el cinema i la televisió de la mà d’un dels millors professionals valencians, Francesc Fenollosa i Ten. El taller està dirigit als nivells d’ESO i 3r cicle de Primària. El preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 50 places disponibles.

  El 4 de novembre de 2021, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió didàctica ‘Les imatges dels records: València en la memòria dels nostres majors’ en la qual es projectaran fragments d’obres pertanyents als fons de l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca Valenciana. En aquestes pel·lícules s’aprecia la transformació urbanística de la ciutat i l’evolució de la societat valenciana.

  La sessió comptarà amb la presència de col·laboradors pertanyents a l’associació Amics de la Nau Gran de la Universitat de València, que contaran els seus records i experiències. Dirigida als estudiants de 2n d’ESO, cicles formatius i Batxillerat, l’activitat és gratuïta i té 80 places disponibles.

  El 10 de novembre de 2021, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió ‘Els mags del cinema’ en la qual es projecten pel·lícules dels inventors del cinematògraf i pioners del cinema mut, des dels germans Lumière a Segundo de Chomón, amb música en directe del pianista Arcadi Valiente. Dirigit a estudiants de Primària, el preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  El 18 de novembre de 2021 i el 9 de febrer de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió didàctica amb projecció ‘Estereotips en la pantalla’, l’objectiu de la qual és reflexionar sobre la influència del cinema i la cultura audiovisual en el comportament social i els patrons de gènere. Destinat a estudiants de segon cicle de l’ESO, la sessió didàctica és gratuïta i disposa de 80 places disponibles.

  El 24 de novembre de 2021 i el 20 de gener de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió didàctica ‘Què és una filmoteca?’ en la qual es projecten pel·lícules restaurades per l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de l’IVC. També s’explica la importància que tenen les filmoteques en la conservació de la memòria audiovisual col·lectiva. Dirigida a estudiants de 4t d’ESO, cicles formatius i Batxillerat, la sessió didàctica és gratuïta i disposa de 80 places disponibles.

  El 25 de novembre de 2021, a la sala 7 de l’edifici Rialto, se celebra la sessió didàctica ‘Youtubers sense fronteres: Binti’. Després de la projecció del llargmetratge ‘Binti’ (2019) de la directora belga Frederike Migom, sobre una xiqueta emigrant congolesa a Bèlgica que vol ser ‘youtuber’, es debatrà sobre la influència de les xarxes socials en la infància. Organitzat per a tercer cicle de Primària, 1r d’ESO i 2n d’ESO, el preu de l’activitat és 2 euros i disposa de 80 places disponibles.

  El 2 de desembre de 2021, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, es projecta ‘Tiempos modernos’ (1936) de Charles Chaplin, dins de l’activitat ‘Descobrint el cinema’. L’objectiu d’aquestes sessions és conéixer els clàssics de cinema i aproximar-se al llenguatge cinematogràfic. Destinada a l’alumnat d’ESO, el preu de l’activitat és 2 euros i té 80 places disponibles.

  El 16 de desembre de 2021, a les 10. 30 hores, a la sala Berlanga, ‘Coneixem el Grufal!’ que consisteix en una sessió de dues pel·lícules d’animació basada en contes infantils. L’activitat està dirigida a l’alumnat de 3r cicle d’Infantil i 1r cicle de Primària. El preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  El 20 de gener de 2022, a les 10,30 hores, se celebra la sessió telemàtica ‘AulaFilm on line: Las niñas’, destinada a alumnes d’ESO. Es tracta d’una sessió gratuïta i virtual en què es podrà visionar des de casa el llargmetratge guardonat en els Goya, ‘Las niñas’ i debatre amb la seua directora, Pilar Palomero.

  Del 24 al 27 de gener de 2022, a les 10 hores, a la sala 7 de l’edifici Rialto, se celebren els quatre tallers d’animació ‘Drets animats’, que imparteix el cineasta i animador valencià Emili Martí. Dirigits a l’alumnat d’ESO, 3r cicle de Primària i Batxillerat, els tallers són gratuïts i disposen de 30 places disponibles.

  El 3 de febrer de 20202, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, dins de ‘CineEd’, se celebra projecció i debat sobre ‘Un hombre sin pasado’ d’Aki Kaurismäki. Dirigida als nivells de 4t d’ESO, cicles formatius i batxillerat, el preu de l’activitat és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  El 10 de febrer de 2022, a les 10.30 hores, a sala 7 de l’edifici Rialto, se celebra la projecció i debat sobre els còmics del cinema mut Buster Keaton, Charles Chaplin i Harold Lloyd, amb música en directe a càrrec del pianista Arcadi Valiente. Destinada a Primària, el preu de l’activitat és 2 euros i té 80 places disponibles.

  El 16 i 17 de febrer de 2022, a les 10 hores, a la sala 7 de l’edifici Rialto, se celebra ‘Mhytos i cinema’, un taller didàctic basat en l’aprenentatge dialògic que ens permet conéixer com ha sigut l’evolució dels efectes especials al cinema, mentre es descobreixen alguns dels mites clàssics. Dirigit al segon cicle d’ESO i Batxillerat, el preu de l’activitat és 2 euros i té 30 places disponibles.

  El 24 de febrer de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, projecció i debat sobre del film d’animació ‘Persèpolis’ de la directora iraniana Marjane Strapi. Destinat als nivells de 4t d’ESO, i Batxillerat, el preu de la sessió és 2 euros i té 80 places disponibles.

  El 10 de març de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la projecció del llargmetratge valencià ‘La banda’ i el col·loqui posterior amb el seu director, Roberto Bueso. Dirigida a alumnes de 3r d’ESO, 4t d’ESO i Batxillerat, l’activitat és gratuïta i disposa de 80 places disponibles.

  El 24 de març de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra la sessió didàctica ‘De la paraula a la imatge. Vicente Blasco Ibáñez’, en què es projectaran escenes de diferents versions cinematogràfiques dels seus llibres i en especial les obres pertanyents al període mut. A més, es contrastaran escenes de films amb els corresponents fragments literaris. Destinat a Batxillerat, el preu de la sessió és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  Del 28 al 31 de març de 2022, a la sala 7 de l’edifici Rialto, se celebra ‘Planeta B’, un taller d’animació sobre el canvi climàtic realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana. Dirigits a ESO i 3r cicle de Primària, els quatre tallers són gratuïts amb 30 places disponibles.

  El 7 d’abril de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, la projecció i sessió didàctica ‘Coneixem el… Malvado Zorro Feroz!’ en què s’analitzarà la relació entre les històries presentades en la pel·lícula, el còmic en el qual es basa, i les rondalles en les quals s’inspira. Dirigida a Infantil i primer cicle de Primària, el preu de la sessió és 2 euros i té 80 places disponibles.

  El 28 d’abril de 2022, a les 10.30 hores, se celebra el taller virtual ‘AulaFilm on line’ amb el visionat de ‘Mustang’, pel·lícula de la directora Deniz Gamze Ergüven. Tracta sobre el paper de la dona en la societat turca i el canvi en les noves generacions de dones del país que comencen a rebel·lar-se i conéixer els seus vertaders drets. Dirigit a alumnes d’ESO, el preu del taller virtual és 2 euros i hi ha 80 places disponibles.

  El 12 de maig de 2022, a les 10.30 hores, a la sala Berlanga, se celebra ‘Cinema infantil en valencià: El vent entre les canyes’. Aquesta sessió naix amb la intenció de donar a conéixer al públic infantil un tipus de cinema diferent del que habitualment gaudeixen a sa casa o a les sales comercials i en valencià. Dirigida a Infantil i primer cicle de Primària, el preu de la sessió és 2 euros i té 80 places disponibles.

  El 18 i 19 de maig, a les 10 hores, a la sala 7 de l’edifici Rialto, se celebra el taller ‘Històries que giren’, sobre la història de les primeres imatges en moviments i els seus aparells. Dirigit a Primària, el preu del taller és 2 euros i té 30 places disponibles.

  Durant tot l’any, la Filmoteca de València programa ‘Menuda Filmo’, un espai de trobada entre els espectadors més joves i el cinema de diferents gèneres i èpoques. ‘Menuda Filmo’ és una cita mensual amb pel·lícules clàssiques i actuals. Com a complement a les sessions, la Filmoteca edita unes unitats didàctiques amb les quals el públic infantil es pot familiaritzar amb els elements bàsics del llenguatge audiovisual.

  El termini d’inscripció per a les activitats didàctiques de cinema de l’IVC s’obri el pròxim 1 de setembre. Les inscripcions han de fer-se per part del professorat en l’adreça electrònica: didactica_audiovisual@gva.es. El telèfon de contacte és 96 389 03 62 i el WhatsApp 660 123 438.

  Més informació en: consultar ací

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos