13.7 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament reduïx el consum de paper més d’un 13 % en els últims dos anys

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  L’Ajuntament reduïx el consum de paper més d’un 13 % en els últims dos anys

  Este descens s’explica pels “avanços en l’administració electrònica, que ha viscut un impuls significatiu arran la pandèmia”

  • Fulls de paper

  11/08/2021

  El consum de paper per part dels servicis municipals ha baixat dels 6,2 milions de fulls en el primer semestre de 2019 als 5,4 milions en el mateix període d’enguany. Durant 2020 la disminució ha estat més marcada, amb 3,6 milions entre gener i juny, a causa de l’increment del teletreball pel confinament i les restriccions derivades de la crisi sanitària. No obstant això, el descens s’ha mantingut en 2021 tot i la flexibilització de les limitacions associades a la covid-19. Segons la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i el regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital, Pere Fuset, la caiguda del consum de paper a l’Ajuntament en més d’un 13 % en els últims dos anys s’explica pels “avanços en la consolidació de l’administració electrònica, que ha viscut un impuls significatiu arran la pandèmia, ja que la impossibilitat d’efectuar desplaçaments s’ha materialitzat en més tramitacions digitals”.

   

  Pel que fa al volum de paper retirat de les instal·lacions municipals per reciclar, s’ha registrat una evolució semblant. Entre gener i juny de 2019 es van destruir 66.170 quilos de paper; en 2020, coincidint amb l’Estat d’alarma, en van ser 42.640, mentre que enguany la xifra ha arribat als 63.840 quilos. La regidora Luisa Notario ha subratllat que l’administració electrònica “és una ferramenta que millora la productivitat dels tràmits i els simplifica, permet la ciutadania interactuar les 24 hores del dia amb l’Ajuntament des de qualsevol lloc, sense haver d’ajustar-se als horaris d’atenció al públic, i suposa un estalvi de temps, però, a més, integra criteris de sostenibilitat ambiental en els processos d’ús de material i generació de residus en el treball d’oficina, especialment en el cas del paper”.

  Per la seua part, l’edil Pere Fuset ha posat en valor “l’esforç de l’Ajuntament de València en la implantació de noves tecnologies per prestar millors servicis al ciutadà, millorar l’eficiència i optimitzar costos”. En eixe sentit, ha destacat diverses iniciatives municipals de transformació digital, com ara el projecte de Teletreball i Escriptors Virtuals, que va quedar finalista en la XIII convocatòria de premis @asLAN Digitalització en les Administracions Públiques celebrada enguany. També ha recordat el premi a l’Oficina de Ciutat Intel·ligent en 2019 com a millor projecte de Transformació de l’Administració Pública en la categoria d’Impuls al Talent Digital en l’XI edició dels premis @asLAN Innovation IT i Transformació Digital.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos