31.5 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’Ajuntament dona suport a un projecte d’una incubadora social per fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • Benestar Social

  L’Ajuntament dona suport a un projecte d’una incubadora social per fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió

  Isabel Lozano: “es tracta d’un projecte molt important i innovador que facilita l’eixida laboral per a persones que tradicionalment no han sigut incloses en projectes d’incubadores d’empreses”

  • Associació Empresas Con Valores per impulsar el projecte d’incubadora social

  28/07/2021

  La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà este divendres el conveni entre el consistori i l’Associació Empresas Con Valores per impulsar el projecte d’incubadora social amb valors que pretén facilitar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social i risc d’exclusió. “És un projecte molt important i innovador perquè fomenta que estes persones puguen iniciar projectes de microempreses o d’autoocupació amb la col·laboració de l’associació i d’empreses que fan costat, amb el seguiment, l’acompanyament i l’aprenentatge que això comporta”, ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano.

   

  L’objectiu és que les persones en situació de vulnerabilitat “puguen tindre al final una eixida laboral a partir de l’autoocupació i els projectes d’emprenedoria” amb un projecte que els té en compte, a diferència de projectes més habituals d’incubadores d’empreses, i que els permet “obrir noves vies per al desenvolupament i la inserció laboral d’eixos col·lectius”.

  Entre els objectius específics d’este projecte hi ha la realització de les accions necessàries per a la inserció laboral d’eixes persones, el desenvolupament d’estratègies per crear sinergies per facilitar la seua inclusió en el mercat laboral a través de la creació d’empreses, la formació al personal dels Centres Municipals de Servicis Socials sobre emprenedoria i l’atracció del món empresarial per a la formació de les persones objecte d’este projecte.

  La subvenció municipal arriba als 30.000 euros i té caràcter anual. Contempla, entre les activitats que s’han de realitzar, les vinculades als Centres Municipals de Servicis Socials, els tallers per a les seues persones usuàries, la identificació d’oportunitats d’emprenedoria amb les empreses, la selecció de candidats i candidates i la creació d’equips, la formació i mentorització dels projectes, l’anàlisi de tot el procés i el seguiment una vegada acabat el programa d’incubació.

   

  Conveni amb AVAF

   

  D’altra banda, la regidora ha signat este mateix matí un altre conveni, en este cas amb l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar de la Comunitat Valenciana (AVAF). Segons ha explicat Lozano, la Declaració dels Drets de la Infància (Organització de Nacions Unides, 1959), recull que “tots els xiquets i xiquetes tenen dret a ser protegits de la crueltat, negligència o explotació, perquè puguen créixer de forma saludable, tant física com a mental i socialment, en condicions de llibertat i dignitat”. No obstant això, hi ha casos en què la persona menor es troba desprotegida fins al punt de produir-se una situació de desemparament i l’alternativa de protecció suposa la separació del seu nucli familiar i la recerca d’un entorn d’acollida alternatiu, preferentment en família acollidora per a evitar la institucionalització des de la infància.

  Des de 2018 hi ha competències assignades als ajuntaments en matèria d’acolliment familiar i, especialment, quant a la prestació de suport i el seguiment dels acolliments en família extensa. L’Ajuntament de València, en compliment d’eixes competències seues, oferix esta atenció a través dels equips dels servicis socials municipals i, a més, ha encetat un nou programa d’atenció especialitzada als acolliments en família extensa a través d’un equip interdisciplinari de gestió indirecta.

  Lozano ha explicat que la participació en els programes d’acolliment familiar en les fases de foment i captació de famílies té una gran rellevància si es té en compte que quan les famílies extenses no poden donar el seu suport als xiquets i xiquetes en desemparament, els deures de guarda i de protecció es poden desenvolupar per altres famílies en la seua qualitat d’educadores, assumint el repte de rebre sota la seua protecció al xiquet o xiqueta tutelat, incorporant-lo així a una nova unitat familiar i evitant en la mesura del possible un ingrés residencial. En este cas, “les famílies interessades han de rebre informació especialitzada sobre esta qüestió per part de professionals formats en la matèria a fi d’aclarir dubtes, buidar mites i orientar amb el procediment necessari” i és amb esta finalitat que AVAF proposa un projecte que inclou un telèfon d’atenció directa a les persones interessades en la figura de l’acolliment familiar i la participació en diferents activitats per a difondre i impulsar esta modalitat d’acolliment.

  AVAF és una entitat sense ànim de lucre fundada en 1988, declarada Entitat d’Utilitat Pública en 2004 i el conveni amb ella es fonamenta en el suport a les activitats que proposa en el seu projecte per contribuir a complir amb el dret fonamental de la infància i adolescència desemparada, a créixer i desenvolupar-se en un entorn familiar i en condicions òptimes, a través de l’acció comunitària des d’un recurs de la iniciativa social i mitjançant la difusió del recurs de l’acolliment entre la ciutadania i l’atenció telefònica directa.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos