27.3 C
Valencia
martes, 16 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  La Diputació de València subvenciona amb 8 milions d’euros la gestió forestal i la prevenció d’incendis

  A través de l'estratègia Reacciona, 99 municipis rebran ajudes per a la gestió forestal i 180 per a la prevenció d'incendis

  Otras noticias

  L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València va publicar al mes d’agost les subvencions per a la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals, incloses en la segona fase de l’estratègia Reacciona 2022. Esta convocatòria regula la concessió d’ajudes perquè les entitats locals mitiguen i s’adapten al canvi climàtic i el seu termini de sol·licitud finalitza el proper 5 d’octubre.

  Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “en 2019 estes ajudes tenien un pressupost de dos milions d’euros, en 2020 el duplicàrem fins als quatre milions i les integràrem en la convocatòria Reacciona amb altres subvencions perquè tingueren més visibilitat. Enguany, ja comptem amb un pressupost de huit milions d’euros”.

  D’una banda, a les ajudes de gestió forestal poden optar els municipis de menys de 20.000 habitants i amb més de 25 hectàrees de Muntanya d’Utilitat Pública (MUP) de titularitat municipal. Algunes de les actuacions que les entitats poden sol·licitar són la reforestació amb espècies arbustives i arbòries mediterrànies, la retirada i l’eliminació d’espècies exòtiques invasores, el manteniment de repoblacions forestals, la plantació per a l’aprofitament de productes forestals o agroforestals i la redacció de plans tècnics d’ús del medi natural o de Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF).

  Prevenció d’incendis

  A les ajudes de prevenció d’incendis poden optar els municipis que tinguen el PLPIF aprovat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica abans de la data de publicació de la convocatòria. Maria Josep Amigó remarca que “el treball en equip junt amb la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals dona els seus fruits: en 2020 només hi havien 32 municipis amb el Pla aprovat, en 2021 passàrem a 118 i enguany superarem els 200”.

  En este sentit, els treballs i les inversions en matèria de prevenció d’incendis forestals que poden sol·licitar les entitats locals són la reparació de camins i pistes forestals, el manteniment de línies de defensa contra incendis forestals (tallafocs, faixes auxiliars, interfície urbana-forestal…), l’impuls de la ramaderia extensiva i la compra de ferramentes, maquinària o de fins i tot de calderes per a la calefacció d’edificis públics que empren com a combustible sòlid el material procedent de la gestió forestal i/o la prevenció d’incendis forestals.

  Amigó afirma que “junt amb les mesures de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, cal polítiques transversals de gestió del territori de la mà de les persones que hi viuen allí. Cal canviar la percepció del bosc”.

  La també presidenta del Consorci de Bombers de la Diputació de València destaca que “totes estes ajudes es complementen amb el treball que diàriament fa el Consorci, que actualment consta de més de 700 bombers i bomberes, i on recentment s’han incorporat 380 brigadistes forestals. La Diputació és l’única en tot l’Estat que ha integrat les brigades forestals al Consorci de Bombers, fent una aposta clara i decidida per sumar, de forma coordinada, prevenció i extinció d’incendis”.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos