10.8 C
Valencia
sábado, 24 febrero 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  La Diputació de València fomentarà la digitalització d’empreses rurals a través de l’Oficina Acelera Pyme Rural

  La iniciativa està subvencionada en un 80% pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, amb un pressupost que supera els 400.000 euros

  Otras noticias

  La Diputació de València, a través de la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació dirigida per Ramiro Rivera, posarà en marxa l’Oficina Acelera Pyme Rural, dedicada a fomentar la digitalització de xicotetes i mitjanes empreses en municipis en risc de despoblació.

  El programa està impulsat per Red.es, entitat pública empresarial dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que ha concedit a la institució provincial una subvenció de 409.795,20 euros, la qual cosa suposa el 80% del seu pressupost.

  L’Oficina Acelera Pyme Rural (OAP Rural), que es desenvoluparà durant els pròxims dos anys, preveu la instal·lació de quatre punts d’atenció a pimes rurals en matèria de digitalització, amb personal tècnic dedicat a tal fi en els àmbits territorials del GAL Túria Calderona, amb seu a Tuéjar, el GAL Caroig-Xúquer, amb seu a Enguera, el GAL Rurable, situat a Utiel, i el GAL Som Rurals, situat en el municipi del Palomar.

  La labor principal de les OAP consisteix a acostar a pimes i micropimes soluciones de digitalització per als seus negocis, oferir diagnòstics sobre el seu grau de maduresa digital, organitzar accions de sensibilització i intercanvi d’experiències, fer tasques d’assessorament personalitzat sobre digitalització, així com transmetre informació específica sobre la iniciativa Kit Digital que posa a la disposició de les empreses ajudes per a la incorporació de tecnologia en qualsevol àmbit del seu negoci.

  Oficines especialitzades en xicotets municipis

  Amb esta resolució, la Diputació de València passa a formar part de la xarxa de 58 entitats que oferirà este tipus de serveis finançats amb fons FEDER. El projecte s’ha plantejat amb la col·laboració dels quatre Grups d’Acció Local (GAL) de la província de València, així com amb el de diverses mancomunitats a través de la Xarxa d’Agents de Desenvolupament Local (ADL) que dinamitza la corporació provincial.

  Fins al moment a la província de València existien 2 oficines Acelera Pyme gestionades per la Cambra de Comerç de València i la patronal del sector del metall FEMEVAL, encara que no tenien, a diferència de la recentment aprovada OAP Rural, un àmbit territorial específic centrat en els municipis de menors dimensions.

  Ramiro Rivera, diputat delegat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, ha destacat “el potencial d’estes iniciatives generadores d’oportunitats per a evitar la despoblació, en acostar a les pimes rurals els serveis d’assessorament personalitzat que contribuïsquen a la modernització de les empreses, la millora en la seua gestió i l’obertura de possibles nous mercats, ajudant d’esta manera a fixar població i ocupació en els territoris rurals i més afectats pel risc de despoblació”.

  En este sentit, dins de les línies de treball de la delegació, el servei OAP Rural complementarà iniciatives impulsades per la delegació com el programa d’entrenament de projectes emprenedors Emprendeaventura Rural o el Servei de Mentoring Rural, desenvolupades de la mà del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI-València), així com la dinamització de la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL) de la província de València, amb més de 180 entitats adherides.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos