15.9 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Joan Ribó valora com a “notícia meravellosa” l’inici del procés per a la construcció del nou canal d’accés ferroviari a València

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  Joan Ribó valora com a “notícia meravellosa” l’inici del procés per a la construcció del nou canal d’accés ferroviari a València

  L’alcalde creu que “és una notícia del caire del que, al seu dia, va ser el trasllat del riu Túria”

  • Vista aèria de la platja de vies de València

  29/07/2021

  El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) publiquen hui l’anunci de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) de l’inici del període d’informació pública sobre la “relació de béns i drets afectats pel projecte bàsic de construcció del canal d’accés ferroviari a la ciutat” i dóna un termini de 15 dies hàbils perquè les persones, empreses i institucions afectades per l’expropiació de terrenys, béns i drets presenten al·legacions, recursos o s‘oposen a la mesura. Es tracta del primer pas del procediment administratiu que conduirà al futur soterrament de les vies de tren al seu pas per València. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “no m’agrada dir la paraula ‘història’ però amb esta notícia, sí”.

   

  L’alcalde considera que es tracta “d’una notícia estupenda, és una notícia del caire de les grans notícies que ha viscut esta ciutat com podria ser el trasllat del riu Túria, com podria ser l’aturada de la urbanització del Saler, com podria ser el declarar el vell llit del Túria com un jardí”.

  Ribó ha manifestat que “fa només uns dies li vaig escriure a la nova ministra de Transports mostrant-li la meua preocupació i hui he de manifestar la meua satisfacció perquè un pas que teníem previst amb l’anterior ministre, i que esperàvem que es produïra abans que acabara el mes, hui apareix en el BOE”.

  L’alcalde recordava que “és un tema que estava signat en l’any 2003. No fa vint anys però anem camí de fer vint anys. I que, ara, per fi estem posant en marxa. Per a la ciutat, per a tot el transport ferroviari, per al corredor mediterrani, és una notícia meravellosa. No m’agrada dir la paraula ‘història’ però amb esta notícia, sí”. Joan Ribó espera que “l’any 2022 es posen en marxa ja les obres i, a partir d’ací, tindrem el procés de la penetració dels túnels i la nova estació”.

  L’alcalde ha explicat que la nova presidenta d’ADIF ha convocat l’Ajuntament a una reunió demà a València «on esperem que avance els detalls tècnics i aspectes com els terminis d’execució».

  Els butlletins oficials publiquen hui una relació de més d’un centenar d’afectats, entre ciutadans, empreses i institucions, per l’ocupació de terrenys per a la realització de les obres del canal d’accés ferroviari. Els afectats disposen de quinze dies hàbils per presentar al·legacions.

  Recursos multimèdia

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos