33.2 C
Valencia
lunes, 15 julio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  El festival de jazz de València enregistra un èxit d’assistència i ompli els concerts programats

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  El festival de jazz de València enregistra un èxit d’assistència i ompli els concerts programats

  • El festival de jazz, a l’espai tarongers del Palau

  02/08/2021

  “El Festival de Jazz ha sigut un èxit, tant per l’assistència de públic, com per les valoracions tan positives que ens han arribat”, ha manifestat la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, una vegada conclosos els concerts d’esta XXIV edició, celebrats tant al Teatre Principal com als barris de Natzaret, Patraix, Russafa, l’Espai Tarongers del Palau de la Música i el poble de Pinedo.

   

  En números absoluts, el Festival ha aconseguit una ocupació total de 5.332 persones, omplint la pràctica totalitat dels concerts programats. En este sentit, Tello ha valorat molt positivament esta dada, ja que el públic “tenia moltes ganes de tornar a gaudir de la música de jazz, i ho demostra el fet dels concerts programats al Principal que es van esgotar ràpidament i que s’han omplit tots els que s’han celebrat als barris”. A més i respecte a esta assistència, la presidenta ha volgut expressar “l’agraïment al nostre públic, que ens demostra amb la seua resposta que confia en les mesures sanitàries que hem implementat per a la seua seguretat”.

  Els programes celebrats al Teatre Principal han tingut una assistència de 4.262 persones. Començaren el 4 de juliol i han reunit Cecile McLorin Salvant, el debut de Marco Mezquida, la trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis, el tribut a Charlie “Bird” Parker amb el saxofonista Jesse Davis, i la fusió de Chano Domínguez amb el grup de vents valencià Spanish Brass.

  Igualment, el jazz valencià ha tingut una gran presència amb l’Orquestra de València, dirigida per Jesús Santandreu i l’espectacle “Kiko Berenguer Freedom Experience”, la Sedajazz Ensemble i l’artista cubana Arahi Martínez, l’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, també dirigida per Jesús Santandreu, el Grup Instrumental de València, Joan Cerveró i Albert Sanz, i l’Albert Palau Octet.

  El director del Palau, Vicent Ros, ha assenyalat que “les claus de l’èxit d’esta edició, han sigut la diversitat de propostes, l’equilibri entre els diversos gèneres dins del jazz i la gran qualitat dels nostres músics”. “A més, enguany”, ha puntualitzat Ros, “hem pogut constatar que hem tingut un ampli ventall d’edats i també presència de públic estranger”.

  La segona part del Festival ha sigut el cicle gratuït i a l’aire lliure “Jazz als Barris i Pobles de València” amb una assistència de 1.070 persones. Va començar el 17 de juliol amb el trompa Pau Moltó i el seu projecte a Natzaret. Després Clara Juan Quartet va actuar al poble de Pinedo; Pescaitos Messengers a Patraix; Manolo Valls Quintet, al Parc Central, i va concloure amb Bertrand Kient a l’Espai Tarongers del Palau de la Música.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos