Inicio Cultura y Ocio Cine Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu la comèdia clàssica ‘Las vacaciones del señor Hulot’ (1953) de Jacques Tati

Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu la comèdia clàssica ‘Las vacaciones del señor Hulot’ (1953) de Jacques Tati

0
Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu la comèdia clàssica ‘Las vacaciones del señor Hulot’ (1953) de Jacques Tati

[ad_1]

Cultura presenta en la Filmoteca d

– La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
– La pel·lícula forma part del cicle ‘Berlanga i la comèdia’, que també inclou comèdies de directors admirats pel cineasta valencià

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el dilluns 16 d’agost, a les 22.30 hores, ‘Las vacaciones del señor Hulot (1953) de Jacques Tati, un cineasta francés molt admirat per Luis García Berlanga. Amb una duració de 89 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dimarts 17 i el dijous 19 d’agost en el mateix horari.

Dins de les activitats commemoratives de l’Any Berlanga impulsades per la Filmoteca de l’IVC, figura el cicle ‘Berlanga i la comèdia’, organitzat en col·laboració amb l’Aula de Cinema de la Universitat de València. El cicle no solament recull pel·lícules de Berlanga, sinó també comèdies europees i espanyoles que li van servir d’inspiració o van ser dirigides per directors de la seua generació o mestres del cine admirats pel cineasta valencià, com és el cas de Jacques Tati (1907-1982).

‘Las vacaciones del señor Hulot’ segueix les inofensives desventures vacacionals d’un francés tímid, encantador i despistat, interpretat pel mateix Tati. Hulot gaudeix d’unes vacances d’agost en una modesta platja turística, a la qual arriba amb el seu vell cotxe, i amb això trenca la calma del lloc i la paciència dels altres estiuejants, acostumats a seguir una estricta i anodina rutina.

El film és una sàtira de la rigidesa dels distints estrats socials, polítics i econòmics de la societat francesa dels anys cinquanta, que troben impossible alliberar-se dels seus rols socials per a poder relaxar-se i gaudir de la vida a l’estiu.

‘Las vacaciones del señor Hulot’ és considerada per part de la crítica com la millor pel·lícula de Jacques Tati, mestre del gag i hereu del cine còmic mut. El personatge del desmanotat senyor Hulot, caracteritzat sempre amb la seua pipa, apareix en diversos films posteriors de Tati, entre ells, ‘Mi tío’ (1959), ‘Playtime’ (1967) i ‘Trafic’ (1971).

Amb ‘Las vacaciones del señor Hulot’ culmina el cicle ‘Berlanga i la comèdia’ en la Filmoteca d’Estiu, però continua al setembre, ja dins de la programació de la nova temporada de la Filmoteca de València. Entre les pel·lícules programades figuren ‘Calabuch’ (1956), primera pel·lícula de Berlanga rodada a Peníscola; ‘Milagro en Milán’ (1951), comèdia emblemàtica del neorealisme dirigida per Vittorio de Sica; i ‘La kermesse heroica'(1935) de Jacques Feyder, un clàssic molt admirat pel mestre valencià.

Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en l’organització del cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cervesa Túria.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any en la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Horari i venda d’entrades

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar ací

Per les mesures anti-COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i s’ha de respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries a l’entrada.

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí