26.4 C
Valencia
viernes, 21 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  La dansa en femení de Cia.Maduixa obri el festival FRESCA! de l’IVC el dimarts 17 d’agost

  Otras noticias

  [ad_1]

  – La companyia valenciana Maduixa obri la primera edició del festival FRESCA! el 17 d’agost en Muelle12 amb el seu espectacle ‘Mulïer’

  L’IVC inaugura el seu primer festival estiuenc d’arts escèniques el dimarts 17 d’agost a les 22 hores amb la companyia valenciana de dansa Maduixa, que portarà al gran escenari de FRESCA!, ubicat al recinte Muelle12 del port d’Alacant, el seu aclamat espectacle ‘Mulïer’.

  La delegada de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha dit que «per a l’IVC és un orgull enorme obrir la nostra primera edició amb una companyia valenciana, i amb un espectacle de dansa com ‘Mulïer’, que d’alguna manera representa l’esperit d’aquest festival en femení que és FRESCA!, i que ha sigut un dels espectacles més aclamats per crítica i públic dels últims temps».

  ‘Muli?er’ és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc dones que investiguen els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions, però sobretot és un homenatge a les dones que, al llarg de la història han lluitat i continuen lluitant per a mantindre viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

  Joan Santacreu crea i dirigeix aquest espectacle que pren les dones com a punt de partida, i que naix de la necessitat d’explorar la identitat femenina per mitjà del joc corporal, parant atenció a la imatge, la poètica visual i la narració per a arribar a la sensibilitat de l’espectador. Laia Sorribes, Paula Quiles, Sara Canet, Paula Esteve i Cristina Mestre executen la peça combinant una magistral precisió tècnica amb una interpretació orgànica i emocional que atrapa des de l’inici.

  ‘Mulïer’ ha aconseguit quatre premis de les Arts Escèniques Valencianes, dos premis MAX, un premi Umore Azoka, un premi Deventer Award a la contribució a les arts de carrer i el Premi Moritz de la Fira Tàrrega, entre els més destacats.

  Cia.Maduixa s’ha convertit, des de 2004, en tot un referent de la creació artística de sala i carrer per a tots els públics, i ha aconseguit crear un estil propi i diferenciador fruit de la fusió de la dansa, les arts plàstiques i les noves tecnologies, combinades de manera que creen imatges d’una gran poètica visual.

  Al llarg d’aquests anys, les seues creacions han sigut guardonades amb més d’una vintena de premis. La internacionalització de la companyia l’ha portada a viatjar a més de 25 països a Europa, Àsia, Amèrica del Nord i Amèrica Central, on han visitat un gran nombre de teatres i festivals.

  Entrades a la venda en:

  consultar ací

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos