13.6 C
Valencia
viernes, 29 marzo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    Barceló destaca l’avanç de la vacunació entre la població més jove i el reforç del Sistema Sanitari amb 13.803 professionals per a fer front a la COVID-19

    Otras noticias


    – La consellera destaca que la Comunitat compta amb una de les taxes més altes del món amb població vacunada amb pauta completa
    – Barceló ha agraït i elogiat «el treball que estan fent els professionals de la sanitat durant tota la pandèmia»
    – «Les residències de majors no han registrat difunts des que es va completar el procés de vacunació a aquest col·lectiu», ha assenyalat
    – Barceló apunta que s’han renovat 6.053 contractes, als quals cal afegir 7.300 contractes nous del Pla de vacances i reforços d’estiu i 450 persones rastrejadores

    La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en la Diputació Permanent de les Corts a petició pròpia per a donar compte de la gestió de la pandèmia i de l’avanç en el procés de vacunació a la Comunitat Valenciana.

    Durant la seua intervenció, Barceló ha destacat la importància de la vacunació i ha indicat que, «en aquests moments, a la Comunitat Valenciana s’han superat els 3 milions de persones amb almenys una dosi, la qual cosa suposa quasi el 70 % de la població a vacunar». A més, el 57 % de la població a vacunar ja compta amb la pauta completa, la qual cosa suposa més de 2,5 milions de ciutadans.

    En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que «la Comunitat Valenciana compta amb una de les taxes més altes del món quant a població vacunada amb pauta completa. Per damunt de països com Alemanya, França, els Estats Units, Suïssa, Portugal o Dinamarca, entre altres».

    De fet, des que es va iniciar la campanya de vacunació a la Comunitat Valenciana ja s’han administrat més de 5,4 milions de dosis, que suposen el 95 % de les dosis que ha rebut la Comunitat.

    A més, segueix accelerant-se el ritme de vacunació, de manera que en aquests moments ja s’està vacunant la població de 20 a 29 anys, amb la qual cosa s’avança dues setmanes el calendari previst inicialment i s’espera que per a la fi del mes d’agost s’inicie la vacunació de joves de 17 i 18 anys.

    En aquest sentit, la consellera ha recordat el compromís que ha adquirit el Ministeri de Sanitat per a compensar el dèficit de vacunes que hi ha hagut a la Comunitat a causa de la vacunació a persones desplaçades i per la distribució de vacunes que es va fer a l’inici de la pandèmia per a protegir la població major. Per això, a l’agost la Comunitat Valenciana rebrà 243.970 dosis extres, és a dir, finalment arribaran més del doble de vacunes previstes de Moderna, en total 441.570 dosis.

    Amb això, «podrem accelerar encara més la vacunació dels joves i complir així amb les metes que tenim marcades. L’objectiu és que el pròxim 9 d’Octubre el 70 % de la població major de 12 anys haurà rebut la pauta completa», ha indicat la titular de Sanitat.

    En aquesta línia, Barceló ha volgut destacar la importància de la vacuna. «Les vacunes funcionen. De fet, estan demostrant l’eficàcia perquè des que va concloure el procés de vacunació de les persones majors no s’ha hagut de lamentar cap defunció per COVID en centres de majors de cap resident de la Comunitat Valenciana».

    A més, el procés d’immunització ha contribuït a reduir dràsticament no només les defuncions, sinó els quadros greus de la malaltia entre la població amb la pauta completa. Per tant, la consellera de Sanitat ha insistit en la importància de vacunar-se, «ja que la vacuna COVID-19 és un símbol d’esperança i un pas més per a acabar amb la pandèmia».

    En aquests moments «a la Comunitat Valenciana estem començant a frenar el ritme de creixement de la transmissió del virus. Ho estem fent gràcies a la responsabilitat demostrada per la ciutadania, que una vegada més està complint de manera majoritària les mesures que s’han anat actualitzant en les últimes setmanes», ha assegurat Barceló.

    Més de 13.800 reforços en la xarxa sanitària pública

    Durant la seua compareixença, Barceló ha elogiat la tasca que han realitzat i que estan realitzant els professionals de la sanitat i ha volgut agrair l’immens esforç, «ja que han demostrat una enorme capacitat de resposta en hospitals, centres de salut, urgències, etc., i ara també en el procés de vacunació».

    En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha destacat que «des de Sanitat continuarem enfortint el Sistema Sanitari i el continuarem adaptant». De fet, en aquests moments la xarxa pública sanitària compta amb un reforç de 13.803 professionals, gràcies als contractes que s’han renovat del Pla de vacances i els nous rastrejadors.

    En concret, per a reforçar el Sistema Sanitari durant la pandèmia s’ha reforçat la plantilla habitual de 2020 en 9.045 professionals, a més s’han renovat 6.053 contractes i s’ha renovat el personal d’infermeria, 900 professionals.

    D’altra banda, per a cobrir el Pla de vacances i de reforç d’estiu s’han fet 7.300 contractes nous i s’han contractat 450 rastrejadors per a reforçar el seguiment de casos COVID-19.

    Adaptació i digitalització del Sistema Sanitari

    Un altre dels aspectes que ha recalcat la consellera durant la seua compareixença ha sigut l’adaptació del Sistema Sanitari a la nova realitat de la pandèmia. En aquest sentit, ha destacat la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació.

    Així, la pandèmia ha accelerat i ampliat l’atenció telefònica en Atenció Primària, que ha passat de 42.000 telefonades a més d’1 milió mensuals. També s’ha creat un centre d’atenció telefònica per a l’atenció COVID-19. A més, la majoria de pacients que sol·liciten cita per la web, o en l’app, seleccionen l’atenció telefònica, el 57 % dels casos enfront del 43 %.

    Segons ha explicat Barceló, «durant la pandèmia s’ha hagut de dur a terme un desplegament tecnològic i una digitalització sense precedents». En aquest sentit, ha destacat les facilitats que s’han oferit als ciutadans perquè accedisquen a dades clíniques sense necessitat de desplaçar-se.

    A més, s’ha ampliat la tramitació electrònica de la targeta sanitària SIP. En concret, 300.000 ciutadans de la Comunitat han accedit als tràmits habilitats.

    Segons ha manifestat la consellera, «continuem avançant en la implantació de nombrosos projectes relacionats amb l’atenció al pacient i la seua relació amb el Sistema Sanitari». De fet, ha destacat que s’està implantant la teleconsulta de manera progressiva, la qual permet comunicar-se per veu i per xat amb els professionals.

    En definitiva, des de la Conselleria de Sanitat s’ha anat adaptant el Sistema Sanitari a la realitat de la pandèmia a fi de prestar la millor atenció sanitària a la ciutadania.

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos