13.7 C
Valencia
jueves, 13 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  València crea un sistema pioner per a mesurar la petjada hídrica de la seua activitat turística

  Otras noticias

  [ad_1]


  Tornar
  • València

  València crea un sistema pioner per a mesurar la petjada hídrica de la seua activitat turística

  Esta és la primera d’una sèrie de mesures que es faran a la ciutat per a gestionar de manera eficient un recurs essencial com és l’aigua

  • Etiqueta turisme sostenible

  27/07/2021

  La ciutat de València serà una de les primeres ciutats a auditar la petjada hídrica de la seua activitat turística. Es tracta d’un indicador ambiental que permet mesurar l’impacte directe i indirecte de l’activitat humana generada pel turisme sobre les reserves d’aigua dolça. Esta medició serà de gran utilitat per a quantificar els recursos que s’han de destinar per a compensar esta despesa, i crear un turisme sostenible, eficient i saludable, com ha destacat el regidor de Turisme, Emiliano García. “Tal com vam fer fa just un any amb la petjada de carboni, la nostra ciutat és ja un referent mundial i exemple per a altres destinacions que desenvolupen estratègies de sostenibilitat”, ha afirmat l’edil.

   

  El canvi climàtic és un dels principals desafiaments als quals s’enfronta la nostra ciutat, per això l’Ajuntament de València està desplegant accions per combatre el seu impacte i convertir-se en una destinació turística sostenible, que tinga una petjada neutra tant en carboni com en aigua. Per a això la ciutat ha de ser capaç de regenerar la mateixa quantitat de carboni i d’aigua que consumix. Hui s’ha presentat un innovador sistema per a calcular i certificar la petjada hídrica que genera el turisme, igual que es va fer fa un any amb el de carboni.

  “El mesurament es realitza mitjançant un innovador sistema digital, que és capaç de mesurar la despesa d’aigua total i de cadascun dels components, una informació imprescindible per a definir i implementar accions de reducció i compensació”, ha explicat Juan Luis Pozo, Director de sostenibilitat de Global Omnium, empresa que ha desenvolupat el projecte. Este mesurament ha obtingut la certificació de Aenor, la qual cosa li oferix una gran consideració tant a nivell nacional com internacional.

  La petjada hídrica anual del turisme a València és de 74,23 hm³. Este informe permet conéixer que el consum directe d’aigua pels turistes suposa el 16% del total, l’altre 84% és un consum indirecte, associat a la producció de béns i servicis. Els servicis públics d’aigua representen un 0,53% de la petjada hídrica “el que demostra la gran eficiència hídrica de la ciutat, la major d’Europa amb un 87% d’eficiència real gràcies, entre altres coses, a este exhaustiu mesurament”, ha indicat García

  Esta medició és la primera d’una sèrie de mesures que va dur a terme la ciutat per a gestionar de manera eficient un recurs essencial, l’aigua. Tal com ha explicat el regidor de Turisme, “la publicació d’este informe i la verificació de la petjada hídrica convertixen a València en referent mundial a l’hora d’escometre este necessari camí de transformació de la nostra relació amb l’entorn, també des de la perspectiva turística” a més l’informe “reafirma el compromís del consistori en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i Agenda 2030 de l’ONU”.

  Esta mesura és la primera pedra per a convertir València en una ciutat sostenible i servirà, en un futur, per a conéixer l’impacte ambiental de molts productes i servicis, la qual cosa permetrà als consumidors prendre decisions de consum associada a l’impacte ecològic. Tot este procés beneficiarà de manera directa als productors locals, ja que els seus productes arriben al consumidor de manera directa sense costos ambientals addicionals com els que estan associats al transport.

  Recursos multimèdia

  Veure àlbum complet en Flickr

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos