7.3 C
Valencia
lunes, 4 diciembre 2023

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  València autoritza la renovació d’un tram de l’emissari de Vera per a garantir el seu correcte funcionament

  Otras noticias
  Tornar
  • València

  València autoritza la renovació d’un tram de l’emissari de Vera per a garantir el seu correcte funcionament

  La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha recordat que la infraestructura expulsa a la mar aigües pluvials i drenades de l’Horta

  • La infraestructura expulsa a la mar aigües pluvials i drenades de l’Horta

  05/08/2021

  L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, ha autoritzat l’EPSAR, l’entitat de sanejament d’aigües residuals de la Generalitat Valenciana, les obres per a la reparació integral d’un tram del sobreeixidor submarí de l’emissari de Vera, una intervenció fruit dels treballs de conservació i manteniment de la infraestructura i que comporten una inversió de 270.948,96 euros. La infraestructura, de propietat municipal encara que el seu manteniment i conservació és finançat per l’EPSAR, expulsa a la mar aigües pluvials i aigües del drenatge d’hortes.

   

  En concret, la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha aprovat una ampliació de les obres d’emergència concedides el mes de març i realitzades al maig. La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha apuntat que la intervenció “és fruit d’un seguiment exhaustiu de la infraestructura i de la col·laboració entre Ajuntament i Generalitat. Els treballs periòdics de conservació i manteniment que es realitzen són fonamentals per a planificar intervencions de renovació que eviten fissures a curt i mitjà termini. Amb les obres s’ampliaran les garanties i potencialitats de l’emissari de Vera per a assegurar que continua funcionant correctament”. Esta construcció està composta per dos canonades a través de les quals s’expulsen a la mar les aigües pluvials i les aigües del drenatge de l’Horta.

  Valía ha recordat que en l’emissari de Vera “no transporta aigües residuals i només expulsa aigües pluvials i aigües procedents de les séquies de l’Horta i, per tant, davant qualsevol fissura no comportaria un sí mateix un risc mediambiental, però volem ser especialment acurats i prudents en els entorns naturals tan valuosos com les nostres platges. A més, el tram en el qual s’intervé es troba a un quilòmetre i mig de la costa i a una profunditat de vora 15 metres, amb el que tampoc comportaria cap contaminació de les aigües de les nostres platges, ja que a eixa profunditat qualsevol tipus de bacteri que poguera transportar moriria”.

  Recursos multimèdia

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos