21.1 C
Valencia
domingo, 23 junio 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Trovam, la Fira Valenciana de la Música, anuncia la seua programació professional

  Es debatrà sobre la internacionalització de la música valenciana, la creació audiovisual i el paper de la música en les presons i es presentaran projectes tecnològics, editorials i de formació

  Otras noticias

  Trovam, la Fira Valenciana de la Música, presenta la programació completa d’activitats professionals de la desena edició. Entre el dimecres 2 i el dissabte 5 de novembre, l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló acollirà desenes de professionals per tal d’analitzar quina és la situació de la indústria musical i identificar els reptes als quals s’enfronta. Així mateix, les persones inscrites tindran al seu abast tot un seguit de tallers pràctics i diverses sessions informatives. Els artistes Amparo Llanos (Dover), Joana Colomar, Jorge Martí (La Habitación Roja) i Martirio contaran les seues experiències i opinions en ‘Les converses del Trovam’.

  La Fira Valenciana de la Música Trovam encetarà les activitats amb una taula de debat al voltant de la internacionalització de la música valenciana. En aquesta primera sessió intervindran un representant del Departament d’Internacionalització de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial; Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Antonio Martínez, responsable de projectes d’IDOM Consulting; Arkaitz Villar, responsable de projectes de Basque Music, i Paula Simó, professora i investigadora de la Universitat de València especialitzada en ‘music cities’ i turisme musical, que exercirà com a moderadora.

  La fira també servirà per a estudiar en profunditat diversos aspectes de l’activitat musical. En aquest sentit, una altra de les taules de debat s’endinsarà en la creació audiovisual valenciana. En aquest cas, hi assistiran Pau Berga, productor i director, el col·lectiu de producció audiovisual Duelo i Òscar Piera, editor de Tresdeu, que serà l’encarregat de conduir l’activitat. Així mateix, la fira abordarà el paper de la música als centres penitenciaris.

  D’altra banda, el Trovam serà la seu de la segona ronda de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical). Després de la primera sessió realitzada a Benidorm el passat 4 d’octubre, la ciutat de Castelló de la Plana agafarà el testimoni d’aquesta activitat impulsada per l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i que té l’objectiu d’estudiar les sinergies entre els dos sectors. 

  ‘Les converses del Trovam’

  Un any més, la fira comptarà amb els testimonis de diversos artistes i creadors perquè donen el seu punt de vista sobre les activitats que desenvolupen. Així, es recordarà el 25é aniversari de la publicació del disc ‘Devil Came to Me’ de Dover. Aquesta efemèride servirà per a reunir Amparo Llanos, guitarrista i fundadora de la banda, i Carlos Galán, fundador del segell Subterfuge, amb la presentació de Carlos Pérez de Ziriza. Una altra de les protagonistes d’aquestes xarrades serà Joana Colomar, directora audiovisual nominada als Premis Grammy Llatins per ‘Tocarte’ de Jorge Drexler i C. Tangana.

  El públic assistent també podrà escoltar les paraules de Jorge Martí, cantant i principal compositor de la formació valenciana La Habitación Roja i autor de l’autobiografia ‘Canción de amor definitiva’. L’encarregada de conduir aquesta conversa serà la periodista Carla Melchor. Finalment, Martirio repassarà una trajectòria que ja s’allarga més de 35 anys de la mà del periodista Paco Valiente, responsable del programa i portal web ‘Los Sonidos del Planeta Azul’.

  ‘Pitchings’, tallers i presentacions de projectes

  Durant la realització de la fira, els agents del sector podran conéixer de primera mà diversos projectes que es desenvolupen actualment en àmbits molt variats: tecnològics, editorials, de formació i de circuits musicals. A més, tindrà lloc una programació completa de tallers per als professionals, sobre internacionalització, drets d’autor, aplicació de noves tecnologies al sector i segells discogràfics, entre d’altres. 

  En el Trovam s’exposaran les experiències de diversos circuits d’actuacions en sales. Enguany, s’aprofundirà en el funcionament de Girando por Salas, Artistas en Ruta, Circuit Viu i Curtcircuit. D’altra banda, els responsables de diferents oficines de ‘management’ també donaran a conéixer el treball que desenvolupen i alguns projectes editorials musicals també tindran el seu espai en la desena edició de la fira, amb presentacions de llibres relacionats amb el sector publicats recentment. 

  La Fira Valenciana de la Música també servirà perquè els diversos agents del sector es puguen conéixer directament i negociar contractacions en les reunions ràpides conegudes com ‘speedmeetings’. A més, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, donarà a conéixer les persones nominades en la cinquena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. 

  D’altra banda, l’Auditori de Castelló de la Plana albergarà la trobada de l’Associació de Dones en la Indústria Musical (MIM), organització que també aprofitarà la fira per a presentar la segona part de l’‘Estudi de Gènere en la Indústria Musical’. Finalment, el Trovam acollirà la gravació d’un dels programes del pòdcast ‘Simpatía por la Industria Musical’ de Radio Subterfuge dirigit per Carlos Galán, responsable del segell madrileny.

  La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Castelló. Així mateix, compta amb la participació d’À Punt Mèdia, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), el Ministeri de Cultura, l’Associació d’Artistes, Intèrprets i Executants (AIE), Turisme Comunitat Valenciana, la Direcció General de Política Lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Plataforma per la Llengua, la Universitat Jaume I i la Berklee College of Music, entre altres entitats.

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos