8.8 C
Valencia
lunes, 4 diciembre 2023

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Nous premis per reciclar plàstic: bitllets de l’EMT i bons de Valenbisi

  Otras noticias
  Tornar
  • Medi Ambient

  Nous premis per reciclar plàstic: bitllets de l’EMT i bons de Valenbisi

  L’EMT i Valenbisi se sumen al sistema de devolució i recompensa RECICLOS

  • Noves recompenses amb Reciclos

  04/08/2021

  El sistema de devolució i recompensa RECICLOS ha incorporat dos nous incentius sostenibles per reciclar llandes i botelles de plàstic de begudes. L’EMT i Valenbisi s’han sumat a este projecte i, a partir d’ara, els veïns i les veïnes podran obtindre directament bitllets d’autobús i bons per fer ús del lloguer de bicicletes públic a canvi de depositar envasos en alguna de les 13 màquines RECICLOS localitzades en mercats o dependències municipals. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, han destacat esta iniciativa que “relaciona el reciclatge amb la mobilitat verda”.

   

  Les persones que deixen les llandes i botelles de plàstic de begudes en alguna de les 13 màquines de reciclatge als mercats i dependències municipals podran canviar directament les monedes virtuals que aconseguixen, anomenades RECICLOS, per bitllets de l’EMT o bons de 30 a 35 minuts de Valenbisi. Estes noves recompenses s’afigen a les participacions en els diversos sortejos que es fan setmanalment o les donacions per a iniciatives socials i mediambientals desenvolupades a la ciutat. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que València és el primer municipi espanyol a implantar de manera integral el projecte pilot RECICLOS, amb què es premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge a través d’incentius sostenibles i socials. L’objectiu és fomentar l’economia verda i circular en la gestió dels residus, aixó és, donar-los una nova vida per minimitzar el seu impacte en l’entorn natural.

  L’EMT i Valenbisi s’han unit a esta iniciativa impulsada per Ecoembes, en col·laboració amb la Generalitat i l’Ajuntament, per tal de promoure el transport públic i contribuir a reduir les emissions de CO2. El vicealcalde ha assenyalat que “ara fem un pas més enllà”, ja que “era important, i per això ho vam demanar a Ecoembes, que fomentarem el reciclatge no només a través de sortejos, com és el sistema actual, sinó a través d’incentius directes canviables, i en este cas, a més, relacionant-ho amb la mobilitat verda”. El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha indicat que “tenim una assignatura pendent des de fa anys: incrementar el percentatge de plàstics, sobretot de botelles i envasos, que reciclem. Perquè així podem reduir l’impacte que produïxen sobre els ecosistemes, especialment quan terminen abocant-se als rius i als mars. Per això hem de sumar tots els esforços i els compromís de totes per avançar en esta qüestió capital”.

  Per la seua part, el gerent d’Ecoembes a la Comunitat Valenciana, Xavier Balagué, ha afirmat que “la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes amb este sistema i, especialment, amb les seues causes socials i ambientals és enorme. Això diu molt de la conscienciació de la societat valenciana, ja no sols amb el reciclatge, sinó també amb la seua ciutat; per això, volem continuar ajudant-los a impulsar el reciclatge, tant en les seues cases com fora d’elles, adquirint a més hàbits sostenibles com és la mobilitat verda a través d’estos incentius”.

  Com funciona?

  Per a fer ús de RECICLOS, els veïns i veïnes s’han de registrar en l’aplicació web, escanejar amb el mòbil el codi de barres de les llandes i botelles de begudes de plàstic i depositar-les en un dels contenidors grocs al carrer o en una de les màquines de reciclatge instal·lades als mercats o edificis municipals, amb tecnologia incorporada. En fer-ho, obtindran punts que poden canviar per compensacions. Els contenidors grocs disposen d’un codi QR que s’escaneja quan es deixen els envasos, mentre que les màquines compten amb un sistema de lectura automàtica dels codis de barres de botelles i llandes de begudes. Existix un límit setmanal de punts per fomentar un consum responsable i racional d’este tipus d’envasos en els contenidors de carrer. Ara bé, les 13 màquines municipals no tenen límit de RECICLOS per tal de promoure la figura del “supereciclador”. L’incentiu directe a través de bitllets de l’EMT i bons de Valenbisi s’ha dut a terme de forma pilot a la ciutat de València.

  Recursos multimèdia

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos