13.4 C
Valencia
martes, 21 mayo 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  L’IVC presenta una doble sessió de ‘Nits al Claustre’ amb Chema Peñalver i Yannis Papaioannou

  Otras noticias

  [ad_1]

  L

  – El dijous tindrà lloc el concert de Chema Peñalver amb un homenatge a Benny Goodman
  – L’artista grec Yannis Papaioannou participa en ‘Nits al Claustre’ amb ‘The oud experience’

  Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquesta setmana una sessió doble del cicle ‘Nits al Claustre’. D’una banda, dijous 5 d’agost el Museu de Belles Arts de Castelló rebrà l’actuació del castellonenc Chema Peñalver que farà un homenatge al gran clarinetista Benny Goodman. Divendres, l’IVC recupera el concert de Yannis Papaioannou que es va haver d’anul·lar el passat mes de juliol per motius de salut d’un dels músics.

  El director territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha remarcat que «el cicle ‘Nits al Claustre’ s’ha convertit en una referència a la ciutat de Castelló al llarg d’aquest estiu. A més, amb les exposicions al Museu de Belles Arts i l’EACC, la capital de la Plana manté una oferta cultural molt atractiva durant aquests mesos». Ribes s’ha mostrat il·lusionat per «començar el mes d’agost amb dues propostes com són les de Peñalver i Papaioannou que demostren la varietat d’estils que tenim a ‘Nits al Claustre’ amb un denominador comú com és la qualitat i coherència de les propostes amb l’objectiu de mostrar al públic un ventall de la diversitat cultural».

  Chema Peñalver

  El dijous 5 d’agost, a les 22.30, el castellonenc Chema Peñalver serà el protagonista de ‘Nits al Claustre’ amb un tribut al gran Benny Goodman. Peñalver.

  En aquest concert, Peñalver presenta un particular homenatge a la figura del clarinetista més popular que ha donat el ‘jazz’. Molts clarinetistes contemporanis com Buddy de Franco, Eddie Daniels o Don Byron es van veure influïts pel llenguatge de Benny Goodman. Això es deu al fet que el seu estil va nàixer de les fonts del vell ‘jazz’ de Nova Orleans i es va adaptar al nou ‘jazz’ de les grans orquestres, el ‘swing’.

  Chema Peñalver ha aconseguit un equilibri entre la tradició i la novetat sense arribar a provocar una ruptura. Es tracta d’un repertori no inèdit, clàssic, però gravat en el segle XXI.

  Yannis Papaioannou

  El concert de l’artista grec Yannis Papaionannou arribarà al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló el divendres 6 d’agost. L’artista és originari de Salònica (Grècia) i s’ha convertit en un referent de la música mediterrània.

  Va començar a estudiar música a una edat molt primerenca i es va especialitzar en el llaüt, potser l’instrument més comú entre les cultures musicals del Mare Nostrum. El seu profund interés en el llaüt el va portar a Istanbul i a diversos països àrabs, on va estudiar amb grans mestres d’aquest instrument.
  Yannis Papaioannou ha treballat i col·laborat amb grans figures com Omar Faruk Tekbilek o David Dorantes, entre d’altres.

  L’accés a ‘Nits al Claustre’ és gratuït fins que es complete l’aforament i es pot recollir l’entrada al taulell d’informació del Museu des de les 21.30 hores del dia del concert.

  Més informació en ‘ivc.gva.es’.

  [ad_2]

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos