26.8 C
Valencia
martes, 3 octubre 2023

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

  Les famílies desallotjades de la Creu Coberta tindran “alternatives habitacionals d’ací al 12 d’agost”

  Otras noticias
  Tornar
  • Benestar Social

  Les famílies desallotjades de la Creu Coberta tindran “alternatives habitacionals d’ací al 12 d’agost”

  • Isabel Lozano s’ha reunit amb representants de la Conselleria i entitats com la Casa de la Caritat o Sant Joan de Déu

  03/08/2021

  Les famílies que ocupen les vivendes del carrer Manuel Arnau 9 i 11, al barri de la Creu Coberta, que han de ser desallotjades per la ruïna imminent dels edificis, disposaran “d’alternatives habitacionals d’ací al 12 d’agost”. Així ho ha explicat la regidora de Vivenda i Servicis Socials, Isabel Lozano, que hui s’ha reunit amb representants de la Conselleria d’Igualtat, la Conselleria de Vivenda i entitats com la Casa de la Caritat o sant Joan de Déu, entre d’altres. La regidora ha explicat que “la reunió d’este matí ha servit per coordinar respostes, més enllà de la nostra capacitat municipal”.

   

  Isabel Lozano ha explicat que “hem fet un repàs de les diferents situacions, dels diferents casos de les unitats de convivència del carrer Manuel Arnau 9 i 11” i “hem arribat a conclusions sobre els recursos més adients per a cada cas i ara anem a contrastar-los amb les diferents famílies”. Per a la regidora, “l’objectiu que ens hem marcat és que, d’ací al 12 d’agost, cadascuna d’estes unitats de convivència puga tindre una alternativa adequada i que no siga pitjor que la que estan vivint en estos moments”. Segons Lozano, “donarem diferents opcions, més o menys temporals, per donar una alternativa habitacional als diferents casos”.

  La regidora ha explicat que, actualment, en els edificis que amenacen ruïna hi ha 23 persones pertanyents a nou famílies. Entre eixes persones hi ha quatre menors i una persona major amb problemes de salut, que serà traslladada a una residència. Tampoc no es descarta l’assignació de habitatges compartits per aquelles persones que viuen soles.

  Isabel Lozano ha assegurat que 6 de les 9 famílies cobren ja la renda valenciana d’inclusió i una setena està a punt de cobrar-la. Dos famílies més cobren pensions no contributives i una família ha arribat recentment a la nostra ciutat. A més, la regidora ha explicat que es gestionaran ajudes econòmiques al lloguer per a totes les famílies de l’assentament.

  Lozano ha puntualitzat que es tracta d’un assentament en el qual ja s’està treballant des de fa molt de temps tant des de l’equip de serveis socials com des de l’equip d’atenció integral als assentaments. En este sentit, totes les famílies disposen d’itineraris d’inclusió sociolaboral i algunes d’elles també participen en tallers d’habilitats socials. Per la seua banda, els menors es troben escolaritzats.

  En la reunió que s’ha celebrat a l’edifici de Tabacalera han estat presents, a banda d’Isabel Lozano, la directora general d’Emergència Habitacional, Pura Peris; el secretari autonòmic de la Conselleria de Vivenda, Alejandro Aguilar; i responsables de la Casa de la Caritat i de sant Joan de Déu, a més de diversos tècnics municipals i autonòmics.

  Recursos multimèdia

  ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

  Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

  Más noticias

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí

  Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

  Últimos artículos