Inicio Comunidad Valenciana Valencia L’Ajuntament demana a la Generalitat fer-se càrrec del manteniment del port del Saler mentre es tramita la seua cessió

L’Ajuntament demana a la Generalitat fer-se càrrec del manteniment del port del Saler mentre es tramita la seua cessió

0
L’Ajuntament demana a la Generalitat fer-se càrrec del manteniment del port del Saler mentre es tramita la seua cessió

[ad_1]


Tornar
  • Albufera

L’Ajuntament demana a la Generalitat fer-se càrrec del manteniment del port del Saler mentre es tramita la seua cessió

El vicealcalde destaca que l’objectiu és “conservar este espai en òptimes condicions”

• Port del Saler

28/07/2021

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres sol·licitar a la Generalitat fer-se càrrec dels treballs de manteniment del port del Saler fins que l’Ajuntament obtinga la cessió de la seua propietat, que s’està tramitant a hores d’ara. L’objectiu és “conservar este espai en òptimes condicions”, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. L’òrgan col·legiat va demanar formalment a l’administració autonòmica en febrer passat “recuperar la propietat del port del Saler, una vella reivindicació del col·lectiu de barquers i de tot el poble del Saler”, en ser una de les principals vies d’accés al llac de l’Albufera.

 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha detallat els treballs que l’Ajuntament pretén assumir mentre es resol la cessió de la propietat del port del Saler. D’una banda, “el manteniment de l’espai ocupat per l’aigua de l’Albufera mitjançant la recollida de residus i el dragatge dels fons per mantindre la seua funcionalitat per a la navegació i desguàs, així com el control de la vegetació dels marges del canal situat al sud”. A més, el consistori vol dur a terme la conservació de l’arbrat, format per 24 moreres blanques, un salze blanc i un cirerer ornamental; el desbrossament dels terrenys que envolten la zona d’aigua; la neteja de residus en el camí d’accés al port i l’àrea que encercla l’aigua, la qual cosa inclou el buidatge de les dos papereres i el contenidor que es troben en esta zona; la revisió dels set fanals que existents, i el condicionament del ferm i el control de la vegetació dels marges del camí de terra d’accés al port des de la CV-500. En el desenvolupament d’estes tasques estarien implicats els servicis municipals de Devesa-Albufera, Jardineria Sostenible, Gestió Sostenible de Residus Urbans, Enllumenat i Eficiència Energètica i Coordinació en la Via Pública, i Manteniment d’Infraestructures.

Sergi Campillo ha recordat que el port del Saler ha estat històricament un dels principals punts des del qual s’accedia al llac des de la part nord, quan pràcticament la navegació amb embarcacions tradicionals era l’única forma de moure’s per un enclavament sense accessos per via terrestre. L’edil ha explicat que abans era municipal, però “la construcció de la carretera CV-500 en ple franquisme va forçar el seu trasllat des de l’emplaçament original fins a la ubicació actual, passant a ser de l’Estat i, posteriorment, quan es van fer les transferències autonòmiques, a la Generalitat”. El vicealcalde ha assenyalat que la finalitat del consistori és “recuperar eixa propietat que ara és de la Generalitat i integrar-la en la xarxa de ports municipals” de la que formen part els ports del Palmar, el Perellonet o l’embarcador municipal que està al Racó de l’Olla. D’eixe mode, es perseguix “mantindre el port de manera adequada per tal que el servici de Devesa-Albufera puga exercir les seues competències de manteniment com fa amb la resta de ports públics de l’Albufera”.

Recursos multimèdia

[ad_2]

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí